Superfrukten kan være giftig

Gojibær kan virke mot sin hensikt.

GOJIBÆR: Superfrukten kan være helseskadelig på grunn av måten den blir dyrket på. Foto: Panther Media
GOJIBÆR: Superfrukten kan være helseskadelig på grunn av måten den blir dyrket på. Foto: Panther Media Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Gojibær blir ofte omtalt som supermat. Det sies blant annet at disse kinesiske, seige og syrlige bærene er et av verdens mest næringsrike frukter. De skal blant annet hjelpe mot høyt blodtrykk, svimmelhet, impotens, dårlig syn, trøtthet og dårlig appetitt.

Den røde, tørkede frukten inneholder 18 aminosyrer, noe som gjør dem til en overraskende god proteinkilde. I tillegg har den mer betakaroten enn gulrøtter.

Men du bør være forsiktig.

Les også: Supermatvarer du ikke spiser

Ulovlige sprøytemidler

En ny spansk studie viser nemlig at disse bærene kan inneholde ulovlige sprøytemidler og giftige tungmetaller, ifølge Radon.se

Den spanske forbrukerportalen OCU har undersøkt ti prøver av gojibær, som ble kjøpt på supermarkeder i Madrid og Barcelona.

Les også: Her er verdens sunneste måltid

Ikke så sunt likevel

Paradoksalt viser det seg at måten bærne har blitt dyrket på, kan være helseskadelig. Samtlige av prøvene inneholdt nemlig midler som det ikke er tillatt å bruke i matproduksjon, i tillegg til tungmetaller som kadmium, kobber og bly.

OCU mener likevel at du ikke trenger å bekymre deg for en eventuell akutt forgifting, men at det kan ha en negativ effekt på sikt.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer