80pxl
80pxlVis mer

Superbillig nettilbud

NetCom og Telia har begge valgt seg oktober for lansering av tilbud med gratis nettilgang. NetComs tilbud gir deg lavere tellerskrittkostnader enn noe annet tilbud vi har sett.

De to siste månedene har vært hektiske på tilbydermarkedet for gratis nettilgang. Først ute var Telenor med rådyre FriSurf - tellerskritt i skyskrapernivå. Like etter fulgte Tele2 på med sin litt billigere løsning. Men så kom Sense - ingen utgifter annet enn vanlige tellerskritt. Deretter har det gått slag i slag. Tele2 reduserte tellerskrittprisen, så kom Telenor krypende etter fra 1. oktober. Alt dette kan du lese mer om i en 5387 TARGET="_top">tidligere artikkel. I tillegg til disse leverandørene har også Dagbladet et gratistilbud, Dominokunder kan surfe gratis, og et selskap som heter Teletopia planlegger lansering av sitt tilbud før jul.

Billig surf for NetCom-abonnenter

Men nå kommer det altså enda flere. NetCom velger å lansere sitt gratis nettilbud mandag 4. oktober. For å benytte dette, må du ha mobiltelefonabonnement med fast månedsavgift hos NetCom. Det betyr at alle NetComkunder, med unntak av Kontroll- og kontantkunder, kan benytte dette tilbudet.

- Du må i tillegg ha NetCom som fast forvalg på telefonen for å kunne bruke vårt surfetilbud, forteller informasjonssjef Guri Wormdahl til DinSide. Du kan ikke være "løs" telefonkunde hos NetCom.

Er alt dette i boks, kan du glede deg over svært hyggelige surfepriser. På kveldstid (mellom 18 og 24) og i helgene betaler du 10 øre per minutt. På dagtid 20 øre. Begge prisene er lavere enn det du betaler hos andre leverandører, dersom vi ikke tar hensyn til rabattordninger. Aller minst betaler du imidlertid mellom 24 og 06. Da slipper du unna med 5 øre per minutt! Det gir stor avstand til konkurrentene, og er et supertilbud til natterangleren. Oppkoblingskostnaden er 45 øre, som hos de andre leverandørene.

Billigere enn før

Telia lanserte sitt gratistilbud 1. oktober. Du betaler ingenting for å få adgang til Internett, mens du betaler Telias vanlige tellerskritt for den tiden du er koblet opp. Det vil si 14 øre på kveldstid og i helgene, og 22 øre på dagtid, i tillegg til 45 øre i oppkoblingspris.

Med Telia kan du surfe gratis uten å være fast telefonkunde der. Det holder at du melder deg inn som "løs" kunde, og kobler deg til nettet ved å slå 1516 før nummeret (Telias forvalgsnummer). Du trenger altså ikke å ha selskapet som fast telefonforvalg, i motsetning til hva som er tilfellet hos for eksempel Tele2. Der må du ha Tele2 som fast forvalg for å surfe gratis.

Men husk at det er fullstendig kostnadsfritt for deg å bytte til fast forvalg hos en annen telefonleverandør. Det er derfor ikke gitt at det er en ulempe. Du kan fremdeles benytte alle de andre leverandørene, ved å slå deres forvalg før nummeret.

Telia reduserer forøvrig abonnementsavgiften for de som fortsatt velger å være internettabonnenter. Prisen for alle blir nå 695 kroner i året. Dersom du har Telia som fast forvalg på telefonen, får du 300 kroner i rabatt av dette beløpet.

Prøv surfekalkulatoren

DinSide har laget en 4757 TARGET="_top">Surfekalkulator for å hjelpe deg å finne frem i jungelen av tilbud. Den er selvsagt oppdatert med de ferskeste prisene.