Sunt med dansefot

Det er slitsomt og gøy på samme tid. Det er dramatisk og sexy. Det er krevende og spennende. Dansing er i vinden som aldri før.

Publisert
Sist oppdatert

Hvis du synes sykling og jogging er kjedelig, kan dansing være tingen for deg. For i tillegg til å være veldig gøy, er det en veldig god treningsform.

Det er de mange danseprogrammene på TV som får mye av æren for dansefeberen i landet.

Her er noen grunner til at dansing er sunt:

Mange muskler
- Alle bevegelsene er forskjellige, i motsetning til tredemølle eller elliptisk maskin hvor du repeterer de samme bevegelsene. Derfor bruker og bygger du opp ulike muskelgrupper, sier Beth Shubin Stein, ortopistkirurg ved Hospital for Special Surgery i New York, ifølge ABC News.

Forebygger
Dansing kan bevare beintettheten og forebygge mot beintap senere i livet.

Balanse
De fleste dansetrinn krever balanse, noe som kan være gunstig for eldre personer. En studie fra 2005 viser at dans kan forbedre balansen og redusere risikoen for fall.

Mental trening
Koordinasjon og fokus er også viktig i dans. Det stimulerer deg mentalt.

- Den stimulasjonen kan gjøre at vi føler oss bra, hvilket har blitt demonstrert i studier av dansings effekt på brystkreftoverlevende. De rapporterte at dansing fikk dem til å være mer positive om kroppen og muligens forbedre livskvaliteten, sier Jenny Susser, sportspsykolog ved Hospital for Special Surgery.

Sosialt
Ved vanlig trening, er du alene om aktiviteten. Når du danser, gjør du det som regel sammen med noen.

- Sannsynligheten for å skape bånd og vennskap med medlemmer av dansegruppen, er høy. Mye høyere enn med den tilfeldige personen ved siden av deg på tredemøllen, sier Susser.

Skulle du ønske du var flinkere til å danse? Kanskje det bare er genene dine som mangler danseevner?

 

Mozon.no, 20.09.2006

 

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer