Illustrasjonsfoto: Colourbox.com Foto: Colourbox.com
Illustrasjonsfoto: Colourbox.com Foto: Colourbox.comVis mer

Sunn møtemat

Møte- og overtidsmat består ofte av usunne, fete og søte valg. Men det går an å velge sunnere alternativer. Her gir vi deg rådene!

De fleste av oss tilbringer mesteparten av dagen på jobb, som kan bestå av mye møter og sene arbeidstimer. Når magen begynner å rumle er det ofte enklest å ty til enkle og raske løsninger, som sørger for en rask blodsukkerstigning.

Velger du sunnere matvalg, vil dette i tillegg til å gjøre deg mett, ha flere positive tilleggseffekter på helsen din:

Men hvorfor ikke satse på sunnere mat i møter og ved sene arbeidstimer?

Møtemat
Glem brusen, kjeksen og bollene når tiden er inne for møter.

- Fruktfat eller grønnsaksfat med dipp er snadder møtemat! Det er både populær, god og sunn møtemat uten unødvendige kalorier. Fylte lefser er også fin og enkel mat å servere som møtemat, sier ernæringsekspert Jeanette Roede til Mozon.no.

Bytt ut søte boller, berlinerboller eller wienerbrød, med litt grovere boller bakt med litt sammalt hvetemel og havregryn, og ”krydre” dem gjerne, for eksempel med tørket frukt og nøtter.

Overtidsmat
Hvis du vet at du skal jobbe overtid er det viktig å planlegge dagen og forberede deg på det før du drar på jobb, anbefaler Roede.

- Hva du trenger å ta med deg er avhengig av hvor lenge du skal jobbe overtid og om du skal spise middag rett etter du kommer hjem. Lag en ekstra matpakke eller ta med deg en yoghurt med litt kornblanding. Et par frukter er også kjekt å ha tilgjengelig når sulten og lysten på noe godt kommer snikende. Du kan også lage en fruktsalat som du tar med deg i en liten boks.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Husk: Overtid er farlig

Aha – opplevelser?
Ønsker du å gå ned i vekt eller holde vekten må du ikke nødvendigvis spise mindre. Lærer du å velge riktig vil du få mye mat for kaloriene.

400 kcal får du av: 2 brødskiver med variert pålegg + 1 yoghurt + 1 frukt + te/kaffe
eller 1 muffins + kaffe

535 kcal får du av: Baguette med mager ost og skinke + 2 frukter eller 100 gram melkesjokolade eller 200 gram pizza Grandiosa.

Visste du at jobbstress kan gjøre deg syk?