Sun FX Airbrush: Ikke for den bluferdige

Undertegnede dro for å prøve Tan FX på Ma Clinique på Frogner i Oslo. Heldigvis er jeg ikke så fryktelig redd for halvnakenhet.


Nye stillinger

Jeg står i en ganske så sær stilling, i papirtruse. Foran meg står en dame, på kne, med en omvendt støvsuger i hånden og gir meg kjappe instruksjoner på løpende bånd. Sett foten ut til siden, vri hoftenopp og ut, la overkroppen være vendt mot døren, løft underarmen opp, nei ikke hele, sånn ja - og hold.

Jeg takker høyere makter for tidligere danselæreres terping på isolering av bevegelser. Ikke fordi man trenger det, atmosfæren er absolutt både hyggelig og vennlig, og jeg er nok ikke av de aller mest sjenerte, men det kunne nok lett blitt litt pinlig med for mye dikkedarer - frem og tilbake - for ikke å si tidkrevende.

Er du av den mer bluferdige typen vil du kanskje sette pris på å være alene i din halvnakenhet. Trykk her for å lese om selvbetjente selvbruningskabinetter.

Underveis i behandlingen kan jeg kan se sprayen legge seg i ørsmå dråper på huden, og at brunfargen umiddelbart utvikler seg på de forskjellige delene av kroppen. Spennende!

Slik ser det ut, Sun FX spray tan systemet. Oppgaven din blir å sørge for at hudpleier kommer til overalt der du ønsker brunfarge. Vis mer


Fargen

Samme dag kan jeg se de ørsmå mørkebrune sprayprikkene på enkelte deler av kroppen. Jeg føler meg litt skitten først, men det går over når huden følger etter og blir gradvis mørkere, så flekkene ikke synes så godt. Skulle imidlertid ønske jeg hadde gjort dette etter jobb.

Dagen etter føler jeg meg frisk som etter en langhelg ved Middelhavets bredder i September, og tar automatisk på meg en tynn sommertopp og solbriller uten så mye som å kaste et blikk ut vinduet der rimfrosten ligger tykt på bilene i gaten. Jeg er brun, ergo er det sommer, er konklusjonen et morgentrøtt selv trekker i tidlige morgentimer.

Dessverre kan jeg allerede se fargeforskjeller, blant annet på hendene og underarmene (det kan skyldes at jeg vasker meg oftest på hendene), og på halsen har brunfargen satt seg litt ujevnt på noen tørre partier, slik at det nesten ser ut som noen har tatt kvelertak på meg. For en uke siden, kanskje. Det er heldigvis ikke sterkt, og ikke så ille at ikke litt concealer og pudder tar knekken på det.

To dager senere har skuffende mye av brunfargen falmet, trass i at jeg, skremt av tanken på skabbete og flekkvis avskalling, har vært kjempenøye med å følge alle instrukser om både før- og etterbehandling til punkt og prikke.

En uke senere har så godt som all fargen gått bort. Det eneste stedet den holder stand (og det forbausende godt) er på magen. Og den har jeg ikke nevneverdige planer om å vifte med i all offentlighet uansett.

Klikk her for å se før- og etterbildene.

Smittefare

På MA Clinique sine nettsider finner vi følgende løfte: SunFX - nummer én innen profesjonelle selvbruningsprodukter! Meget naturlig resultat! Utført på et øyeblikk! Tørker raskt! Smitter ikke av på klærne! Naturlige ingredienser! (Vår utheving)


Siden 1) jeg ble fortalt at både dansere og fremadstående skuespillerinner stadig vekk kom og fikk sine veltrente lemmer sprayet, fordi det var svetteresistant, og 2) jeg fikk beskjed om å vente så lenge som mulig med å dusje og at jo mindre jeg dusjer jo lenger varer brunfargen, droppet jeg dusjen før trening samme kveld.

Jeg hadde fått beskjed om at fargen kunne smitte litt før jeg hadde dusjet, så jeg tok på meg en gammel og slitt hvit T-skjorte på trening, og i tillegg hadde jeg på meg en svart singlett under. Til høyre kan du se resultatet etter en times ballspill i gymsal med venner.

En av våre andre testpersoner hadde ikke problemer med at fargen smittet av, verken på klær eller sengetøy. Les mer.

Konklusjon

Pluss: Mye enklere enn selvbruning og med mye bedre resultat. Og absolutt å foretrekke fremfor flere turer i solarium.

Minus: Fikk litt ujevn farge på enkelte deler av kroppen etter kort tid. Brunfargen smitter også av på steder der klærne sitter helt inntil kroppen, som på undertøyet, i et par dager, ikke bare før man får vasket av seg sprayen.

Vil jeg gjøre det igjen? Ja, om anledningen skulle kreve brun hud på kort tid. Men hadde tid og penger ikke vært med i regnestykket ville jeg nok foretrukket en uke i sol og varme...

Elisabeths tips: Fargen smitter litt av. Bruk mørke og løse klær på spraydagen, og skift til sengetøy og håndklær med farge. Det smitter ikke så mye etterhvert, men nok til at hvite håndklær ser ufreshe ut.

En behandling på Ma Clinique med Sun FX airbrush spray koster 350 kroner, men ved første gangs besøk betaler du 250 kroner ekstra i registreringsavgift.