Styringsrenten forblir uendret

Som forventet holder Norges Bank styringsrenten på 1,5 prosent.

<b>UENDRET:</b> Styringsrenten forblir på 1,5 prosent. Foto: PER ERVLAND
UENDRET: Styringsrenten forblir på 1,5 prosent. Foto: PER ERVLANDVis mer

I forkant av dagens rentemøte har forventningen vært at Norges bank skal holde styringsrenten uendret, en forventning de kunne oppfylle.

De holder styringsrenten på 1,5 prosent.

Stabil rente fremover

- Den økonomiske utviklingen både ute og hjemme har vært om lag som ventet. Derfor holder vi styringsrenten uendret, sier sentralbanksjef Øystein Olsen i en pressemelding.

Ved forrige rentemøte 27. mars, la Norges Bank også fram sin første Pengepolitiske rapport for 2014, hvor de blant annet anslo at styringsrenten holdes på dagens nivå fram mot sommeren 2015, og at den deretter økes gradvis.

Begrunnelsen

Norges Bank begrunner videre med at veksten hos Norges viktigste handelspartnere fortsatt er moderat, og at det ser ut til at det kan ta enda lengre tid før styringsrentene ute øker.

Olsen viser også til relativt stabil arbeidsledighet, et lønnsoppgjør som forventet og at veksten i konsumprisene har vært om lag som anslått.

Du slipper likevel billigere

Selv om styringsrenten ikke har blitt justert den siste tiden, valgte flere banker nylig å sette ned sine boliglånsrenter. Samtidig er boligprisene på vei oppover.