Studielånsrenten fortsetter å rase nedover

Lånekassen setter ned fastrenten for tredje gang på rad.

Kommunikasjonsrådgiver Christin Dammen i Lånekassen har igjen et historisk lavt tilbud til studielånskundene. Foto: Jannecke Sanne Normann/Colourbox, montasje: DinSide
Kommunikasjonsrådgiver Christin Dammen i Lånekassen har igjen et historisk lavt tilbud til studielånskundene. Foto: Jannecke Sanne Normann/Colourbox, montasje: DinSide Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Igjen tilbyr Lånekassen historisk lave fastrenter, og for første gang ligger tiårsrenten på under 3 prosent.

Stadig nye bunnivå

I oktober i fjor opplevde Lånekassen så stor etterspørsel etter nye fastrenteavtaler at de måtte utvide fristen med to dager. Den gang ble tiårsrenten redusert med 0,88 prosentpoeng til 3,357 prosent, mens tre- og femårsrenten ble redusert nesten like mye. Hele 106 400 kunder valgte å binde renten den gang.

– Historisk har det vært størst pågang når fastrenten er lavere enn den flytende renten, slik som situasjonen er nå. Men vi har ingen konkrete forventninger til hvordan dette tilbudet vil bli mottatt i markedet. De siste rentekuttene har fått betydelig lavere respons enn oktober i fjor, sier Christin Dammen, kommunikasjonsrådgiver i Lånekassen til DinSide.

Ingen endring i den flytende renten

Mens fastrenten nå settes ned for tredje gang på rad, har den flytende renten ligget uendret på 2,575 prosent siden mai. De nye fastrentesatsene er på 2,280 prosent for tre år, 2,379 prosent for fem år og 2,771 prosent for ti års bindingstid. Fristen for å binde renten er 12. august, med virkning fra 1. september.

Har du en fastrenteavtale du angrer på? Så mye koster det å bryte den.

Ikke nødvendigvis lønnsomt

I disse fastrenteavtalene som Lånekassen tilbyr nå, ligger det også en forventning om at rentenivået generelt vil holde seg lavt fremover, og da spesielt på kort og mellomlang sikt. Blant kunder som har inngått fastrenteavtaler tidligere, viser tall fra Lånekassen at noen har tapt og andre vunnet på det. Inngåelse av en fastrenteavtale handler først og fremst om forutsigbarhet.

Flytende rente har vist seg å være mest lønnsomt over tid, men for deg som allerede vurderer å binde studielånsrenten er dagens tilbud fra Lånekassen å anbefale.

Les mer om fast vs. flytende rente.

Lyst til å diskutere?

Besøk vårt debattforum!