Studielånet- en gullgruve

Flere studenter burde ta opp studielån. Lånekassen gir deg penger du kan bruke som du selv vil, uten at det koster deg noe som helst.

Har du flyttet ut av dine foreldres hjem, har du krav på borteboerstipendet, i tillegg til lånet. Dette betyr at du totalt vil få utbetalt 67.600 kroner årlig fra lånekassen. Dette beløpet blir utbetalt to ganger i året, vanligvis i august/september og januar.

Hvis du tjener over 5.000 kroner, eller har en formue som overstiger 180.000 kroner, vil støtten bli redusert. Betaler du skolepenger til private skoler, eller studerer du i utlandet, vil du kunne få høyere støtte. Du kan finne mer om betingelsene her.

Gunstig med lån

Studielånet- en gullgruve

Mange studenter har innsett at studielånet er noe av det nærmeste du kommer en gavepakke fra det offentlige. Og uansett om du trenger pengene for å klare deg, eller om du egentlig ikke trenger dem, vil det lønne seg å ta opp et så høyt lån som mulig.

Pengene er rente- og avdragsfrie under studietiden. Det betyr at avkastningen du oppnår, er penger rett i lomma. Velger du å ikke betale tilbake lånet med en gang etter endt utdannelse, vil studielånet være det billigste lånet du noen gang får. Og et glimrende utgangspunkt for kjøp av bolig.

Studielånet skal betales tilbake

Men uansett hvor gunstig og billig studielånet er, må du alltid huske at pengene er lånt. De skal betales tilbake. Invester penger du har råd til å tape. Det er risikabelt å investere lånte penger. Det bør du alltid ha i bakhodet hvis du klarer å spare hele eller deler av studielånet ditt. Uansett hvor godt børsen har gått de siste årene, har den siste tidens turbulens i økonomien vist at tapene kan komme fort og uventet.

Artikkelen fortsetter under annonsen