Studielån blir dyrere

Siste renteøkning fra Norges Bank vil ikke merkes på studielånsrenta før i april neste år.

Publisert
Sist oppdatert

Fra nå vil den flytende studielånsrenta gå opp og opp igjen, i takt med styringsrenta de siste månedene.

Den flytende renten på studielån blir 5,6 prosent fra 1. januar 2008. Renten øker dermed 0,3 prosentpoeng fra 4. kvartal 2007, melder Statens lånekasse for utdanning.

MBA for 6-åringer

Vil bli dyrere

Renten på studielån følger markedsrenten, men har et etterslep på tre til seks måneder. Det er altså ikke den siste renteendringen til Norges bank som gjør at Lånekassen nå setter opp renten, men de renteøkningene som har skjedd de tre siste månedene. Den siste renteendringen til Norges bank vil først merkes på studielånet i april 2008.

300.000 kan velge

I overkant av 300.000 tilbakebetalere har mulighet for å binde renten i tre eller fem år. Fastrenten er for tiden 5,9 prosent både med tre og fem års bindingstid. Søknadsfristen for å binde renten er 10. oktober.

– Man må selv vurdere om man har behov for å binde renten eller ikke. Fordelen med fast rente er bedre forutsigbarhet, og ulempen kan være å gå glipp av en eventuell rentenedgang. Lånekassen gir ikke råd i valget mellom fast og flytende rente, sier kommunikasjonsrådgiver Astrid Mjærum i pressemeldingen.

Interessert?

Siste nytt om rentesatser her.

Søk om fastrente her


Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer