Studentrabatter

>> Tilbake til hovedartikkelen

Studenter med gyldig studiebevis betaler halv pris på flytoget.
Studenter med gyldig studiebevis betaler halv pris på flytoget. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Rabatter på kollektivtransport

Har du et gyldig studentbevis, er det rabatter å hente på kollektivtransport. NSB tilbyr 25 prosent rabatt på ordinære billettpriser, og 40 prosent rabatt på periodebilletter. Du må bevise at du er student, og at du har betalt studieavgiften. NSBs genrelle studentrabatt gjelder ikke for lokaltog i Trondheim og Stavanger eller innenfor Stor-Oslo lokaltrafikk. Her tilbyr den enkelte fylkeskommune andre rabattordninger.

Reiser du med Flytoget får du halv pris på billettene dersom du er student. Husk gyldig studentbevis.

Vil du ta buss til et av nabolandene vår i skandinavia, kan du vurdere Swebus Express. 180 steder i Sverige og Danmark. Du slipper å bestille billett, og selskapet garanterer plass. Selskapet tilbyr 20% studentrabatt.

Nettbuss har forskjellige rabattordninger, avhengig av hvor du tar buss fra og til, og hvilket av tilbudene du bruker. Se på denne nettsiden for hvilke rabatter som gjelder deg. TIMEkspressen, som er tilknyttet det samme busselskapet, gir som regel 25% rabatt på reiser, dersom du kan vise fram gyldig studentbevis.

Se forøvrig Trafikanten for studentrabatter og rutetider på kollektivtransport på Østlandet.

Skal du fly, har SAS rabattbilletter både til ungdommer (12-25 år) og studenter (26-31 år).

image: Studentrabatter

>> Tilbake til hovedartikkelen


Billige blader

Leser du et bestemt magasin ofte, lønner det seg å abonnere. Nettsiden Studentabonnement.com spesialiserer seg på å tilby studenter billige abonnementer på stor aktualitetsmagasiner. StudentTorget har også rabatter på magasiner.

Store abonnemenstaviser har egne rabattordninger for studenter. Her er noen av avistilbudene i de store studentbyene.

Aftenposten gir opptil 50 prosent rabatt på abonnement. Dagsavisen selger studentabonnement fra 128 kroner per måned. Dagens Næringsliv koster fra ca. 136 kroner per måned for studenter.

I Trondheim tilbyr Adresseavisen studentabonnement til 115 kroner i måneden (hvis du bruker avtalegiro). I Bergen får du Bergens Tidende for 99 kroner i måneden, men bor du utenfor Hordaland eller Sogn og Fjordane, må du betale litt mer.

I Tromsø får du 50 prosent studentrabatt på avisen Nordlys, det vil si en månmedspris fra ca. 85 kroner. Stavanger Aftenblad tilbyr avisen til studenter for 99 kroner per måned.

En del av disse avisene tilbyr også rabattkort til abonnementene, med både gode og ikke fullt så gode fordeler.

 Foto: Inga Holst
Foto: Inga Holst Vis mer

>> Tilbake til hovedartikkelen


Spar penger på hårklippen

OSLO: Her er det mange frisørsalonger som kjører studentrabatter, ofte 10-15 prosent avslag i pris. Et av de billigste stedene er Eden's frisørsalong på Grønland Torg 7, som tilbyr klipp og vask for 180 kr. Enda billigere er klippen på Saks og Kam i Trondheimsveien 72, der du bare betaler 150 kroner. Grensen Frisør i Grensen 3 gir studenter 30 prosent rabatt på behandlinger og utvalgte produkter.

BERGEN: Trendy Frisør i Hans Tanks gt. 11 klipper menn for 150 kr og damer for 250 kroner - hvis du er student da. Chik hårstudio i Håkonsgaten 17 gir hele 40 prosent rabatt på klippen til studenter.

STAVANGER: Hauan Frisør i Løkkeveien 77 slår av 20 prosent når de klipper studenter. City frisør i Langg. 50, Bryggen frisør i Skagenkaien 38 og Saxen frisørsalong i Oscar Wistingsgate 55, tilbyr klipp med 10-15 prosent rabatt for studenter.

TRONDHEIM: TrendCut gir 15 prosent avslag i pris om du er student. Salongen har avdelinger i Midtbyen, Lade og Havstad, og er bare en av mange frisører som tilbyr studentpriser på hårklippen.

TROMSØ: Ego Frisør i Storgata 67 gir 20 prosent rabatt på alle behandlinger, men tilbudet gjelder bare mandager og onsdager. Ekllers tilbyr Dipp frisør i Grønnegt 74, Frisør'n i Skippergata 12A og Hårsveis'n i Storgata 84 mellom 10-15 % rabatt for studenter.

DinSide garanterer selvfølgelig ikke for at du blir fornøyd med klippen.

Flere rabatter på klipp finner du her.

Skjermbilde fra www.studentkortet.no
Skjermbilde fra www.studentkortet.no Vis mer

>> Tilbake til hovedartikkelen


Rabattkort

I september i år ble rabattordningen Studentkortet introdusert her til lands. I følge firmaet som står bak løsningen har nær 3.000 studenter allerede bestilt rabattkortet.

Kortet koster 200 kroner per studieår, og skal være tilgjengelig for alle i hele landet. Listen over fordeler inkluderer billige mobilabonnementer, inntil 60 prosent rabatt på overnatting på Scandic-hoteller, for å nevne noe.

Merk at kortet ikke kan brukes i forbindelse med andre tilbud, så det kan være verdt å sammenligne med kampanjepriser eller tilbud, som noen ganger kan gi enda større rabatter.

>> Tilbake til hovedartikkelen

Trening

SATS Norge har et tilbud til studenter, selv om det ikke er så altfor mye å skryte av. To treningsøkter kan fattige studenter få gratis. Noen andre, lokale tilbud finnes. Du må skrive og fylle ut denne blanketten for å kunne ta del av tilbudet.

OSLO: Torggata Bad Treningssenter i Oslo tar 370 kr i måneden for treningstørste studenter.

Studentsamskipnaden i Oslo (SiO) har flere idrettshaller og bredt sportstilbud. Sjekk ut denne lenken for prisliste.

 Foto: Trine Florie
Foto: Trine Florie Vis mer


BERGEN: Trening i Nautilus Gym & Bad (Teatergaten 37) koster 210 kr måneden for studenter, og forutsetter 12 måneders medlemskap. Betaler du semesteravgift til Studentsamskipnaden i Bergen (SiB) kan du trene på SiBs treningssentra for 735 kr per studiesemester.

TRONDHEIM: Studenter ved NTNU, HiST, DMMH, og justedenter ved Folkeuniversitetet kan trene på Studentsamskipnaden i Trondheims (SiT) treningssentra. Priser fra 350 kr per semester.

I tillegg har SATS Valentinlyst (Olav Magnussons v 9) en studentrabatt på medlemskap på 15 prosent. Sjekk Studentrabatt.no for haugevis med andre treningstilbud i Trondheim.

STAVANGER: Studentsamskipnaden i Stavanger (SiS) tilbyr 60 % rabatt på prisene til studenter, ifølge Studentrabatt.no. Sports Club Treningssenter har studentpris på 315 kr per måned. Senteret har avdelinger flere steder i Stavanger.

TROMSØ: Studentskipnaden i Tromsø (SiTO) har selvfølgelig også et treningstilbud til studenter tilknyttet organisasjonen. Pris for en måned er 350 kr, men prisen reduseres dersom du melder deg opp for lengre tid.

Flere sportstilbud i Tromsø finner du her.

image: Studentrabatter

>> Tilbake til hovedartikkelen


Kultur

Her er et lite utvalg kultur- og underholdningstilbud i de store studentbyene. Byene har selvfølgelig mye mer enn dette å tilby, og har du noen gode tips, legg igejn en kommentar neders i artikkelen.

OSLO: Er du kunst- og kulturinteressert finnes det nok av steder i hovedstaden med moderasjoner på billettene for studenter. Kon-Tiki Museet slår av en tier på inngangsprisen som vanligvis er 40 kr. Er du student ved Universitetet i Oslo får du gratis inngang til Vikingskiphuset. Andre studenter betaler halv pris for inngangen.

Oslo Nye Teater har billigbilletter for studenter, prisene varier avhengig av forestilling. På Nationaltheatret får studenter mellom 25 - 50 % moderasjon på forestillinger.

Er du mer interessert i fotball, og ikke har noe i mot at laget heter Vålerenga, får du billetter til hjemmekampene for bare hundre kroner!

BERGEN: Edvard Grieg Museum gir studenter inngangsbilletter for 20 kr og konsertbilletter for 160 kr. Bergen kunsthall gir studenter medlemskap for 200 kroner – et avslag på 150 kr av ordinær pris.

TRONDHEIM: Trøndelag Teater lar studentene slippe unna med halv pris på billettene. Eller hva med å få med deg Trondheim Symfoniorkester i Olavshallen? Her finnes det flere billettløsninger. Ordinære konsertbilletter koster 250 kr, men om du er student slipper du unna med 110 kr.

STAVANGER: Er du student i Stavanger og har lyst til å se på film, bør du gå på kino på tirsdager. Hver tirsdag får nemlig studenter billetter til 60 kr for alle filmer ved Kino 1 i Stavanger og Sandnes. Heller lyst på en konsert, eller levende underholdning, ta en tur på Stavanger konserthus. De har studentrabatter, hvor mye varierer fra arrangement til arrangement.

TROMSØ: Polaria er et akvarium og polarsenter i Tromsø. Her får du inngangsbillett for 60 kroner, dersom du er student. Ordinær billett koster 90 kr.

KulturHuset i Trondheim har studentpriser på forestillingene. Prisene varierer.

Se hjemmekamp på Tromsøs stadion, Alfheim, for studentpris fra 100-130 kr, alt ettersom hvor du vil sitte.

image: Studentrabatter

>> Tilbake til hovedartikkelen


Klær med rabatt

Fretex lar studenter få 15% studentrabatt på startpakke, det vil si brukte klær, møbler og liknende. Rabatten får du om du viser gyldig studentbevis, skriver Studentkatalogen.no.

Probat på Grünerløkka har t-skjorter til studentpris. Ordinært koster de uttrykksfulle plaggene 400 kroner, men er du student med gyldig studiebevis, kan du slå av en hundrelapp. Probat har forhandlere andre steder i landet også, for full liste, se Probats nettsider.

!Solid i Byporten i Oslo trekker av 15 prosent til studenter med gyldige studiebevis.

Er du student i Bergen får du 10 prosent avslag på Bertoni (Kløverhuset Senter og Exhibition Kjøpesenter)

Zaphari, som du både finner i Trondheim (Mercursenteret) og Bergen (Kløverhuset) tilbyr studenter 15 % rabatt på samtlige varer.

Bali på Mercur Kjøpesenter i Trondheim gir 15 prosent rabatt på klærne. Men bare til studenter, så klart.

Er du student i Tromsø kan du for eksempel gå innom Moni Mote i Storgata eller OkiDoki i Strandgata. Begge butikkene tilbyr studenter klær med ti prosent avslag i prisen.

Hot fashion i Hospitalgaten 13 i Stavanger gir hele 20 prosent rabatt til studentene, så lenge det ikke dreier seg om tilbudsvarer.

>> Tilbake til hovedartikkelen

Bank og forsikring

Bankene og forsikringsselskapene har som regel egne tilbud til studenter. Er du for eksempel studentkunde i DNB Nor får du blant annet MasterCard uten årsgebyr, gebyrfrie varekjøp i Norge og i utlandet, reiseforsikring og mye mer. Klikk her for mer om studentordningen til DNB Nor. Sjekk også ut Postbankens studentordning, som i følge deres egne nettsider betyr ingen årspriser, ingen månedspris, ingen gebyr for nettbank, varekjøp og uttak i Norge.

Skal du ha reiseforsikring, finnes det egne forsikringer for studenter. Sjekk for eksempel ordningene til Gouda eller Europeiske.

Foto: Stephen Coburn
Foto: Stephen Coburn Vis mer

>> Tilbake til hovedartikkelen


Finn flere rabatter

De tilbudene vi har presentert er noen få utvalgte i et hav av studentrabatter som finnes der ute. Vil du finne flere, bør du sjekke ut følgende nettsider, med full oversikt over de beste studierabattene:

 • Studentkatalogen
  Enorm oversikt over tilbud til studenter over hele landet. Finnes både på nettet og i papirform. Svært oversiktlig og detaljert side.
 • Studentrabatt
  Fin side i samme sjanger som Studentkatalogen. Ikke like omfattende, men du vil fortsatt finne noen gode tips til studentrabatter her.
 • Studentplaneten
  Fin, liten side, med noen få studierabatter. Verdt et klikk eller to.
 • Studenttorget
  Hele Norges Studentportal, kaller de seg. Og her finner du studierelaterte nyheter, og gode tilbud.
 • Studentkortet
  Omtalt tidligere i artikkelen. Kort som koster 200 kroner per studieår, men som til gjengjeld gir deg studentrabatter på utvalgte varer.
 • >> Tilbake til hovedartikkelen