Kapp dem i riktig høyde, og selg til tusener av kroner! Foto: Lysanne ooteman
Kapp dem i riktig høyde, og selg til tusener av kroner! Foto: Lysanne ootemanVis mer

Stubbene til 3.000 kroner er tilbake

Finanskrisen er definitivt over for Norges del.

Hvis du er fast DinSide-leser, fikk du kanskje med deg kommentaren jeg skrev i desember 2008 om at lykken er en finanskrise. Poenget her var å se på de positive tingene finanskrisen kunne bringe med seg.

Jeg nevnte at myndighetene ville spytte inn mer penger i utbygging av veier, oppussinger av skoler og bygging av nye sykehjem for å holde sysselsettingen oppe og hjulene i gang.

Jeg nevnte også at jeg synes vi nordmenn kunne ha godt av en liten brems i forbrukskarusellen. Som et eksempel på hvor ille stelt det var, fortalte jeg om interiørbutikken utenfor Oslo som solgte stubber til 2.400 kroner.

Det har gått litt over to år siden finanskrisen traff, og Norge AS går så det suser. Arbeidsledigheten var på bare 3,4 prosent i desember. Den norske kronen er supersterk, noe som betyr at renten ikke vil stige noe særlig i år heller. Urolighetene i Midt-Østen har gjort at oljeprisene har skutt i været, og det tjener vi fett på, ironisk nok.

Nå kan jeg dessuten informere dere alle om at stubbene er tilbake i interiørbutikkene. Finanskrisen er dermed definitivt avblåst.

De finnes i flere varianter og kommer fra forskjellige produsenter. Du får dem i ymse størrelser og forskjellige stiler. Naturlige og ubehandlede med barken på, lyse og finpussede, eller malt hvite, lysegrå eller svarte, alt etter hva som matcher sofaen din. Du kan bruke dem som småbord, krakker, eller bare plassere en fin plante på dem.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Og prisen? De malte stubbene jeg kom over koster fra 8-900 kroner til rundt 3.000 kroner, avhengig av størrelsen.

Riktignok er stubbene ganske fine,, og de er til og med norskproduserte, men det er da bare snakk om en trestubbe som er renset for bark, pusset litt og malt på siden. 3.000 kroner for en slik en? Jaja.

Når det er sagt har jeg ingenting imot norske bønder med næringsvett som vet å utnytte seg av nordmenn med fulle lommebøker og liten bakkekontakt. Det er jo mye bedre enn at vi importerer fra Kina.

Men jeg må bare si at hvis du bruker pengene dine på en stubbe til 3.000 kroner, er det bare å slutte å klage over høye bensinavgifter og dyr strømrening med en eneste gang.

Ærlig talt.