Strømmer til mindre selskap

Vinterens mediefokus har gitt noen gledelige resultater for mindre strømleverandører i priskrig med de større aktørene.

Kraftkompaniet Vest A/S, som ble etablert i september 2000, har hatt gode dager etter jul. Selskapets historikk viser at det i høyeste grad er rom for nyetableringer i strømmarkedet. Bedriften fikk egen aktørstatus på Nordpool 1 januar 2001, og et halvt år senere gikk selskapet i balanse på driftssiden.

- Ved nyttår hadde vi omtrent 6.000 kunder, og nå nærmer vi oss 9.000. Vi har mottatt i gjennomsnitt 400 henvendelser pr dag siden nyttår. Det har vært litt av en tid, siden vi bare er tre ansatte i bedriften, sier en entusiastisk salgsleder Truls Kleiven i Kraftkompaniet Vest A/S .

Kraftkompaniet. 
  Fra venstre: Jo Børre Eikås, Marianne Lonkemoen og Truls Kleiven
Kraftkompaniet.
Fra venstre: Jo Børre Eikås, Marianne Lonkemoen og Truls Kleiven Vis mer

Klarer dere å ta i mot alle disse nye kundene?

- Den første kvartalsvise faktureringen i år blir nok en utfordring, men vi regner med at det skal gå greit. Vi sier fortsatt ikke nei til nye kunder – dette er gøy!

Mange lurer på hvordan små strømselskaper klarer å skaffe nok strøm?

- Vi klarer alltid å skaffe nok strøm. Innkjøpene våre skjer på strømbørsen Nordpool – tilgangen av strøm er ikke en begrensning.

Men prisene på spotmarkedet svinger jo opp og ned – hvordan klarer dere å ligge lavt i pris?

Beklager – dette elementet er ikke lenger tilgjengelig.

- Vår største fordel er nok at vi tre ansatte også eier bedriften. Det at vi konsentrerer oss om strøm til variabel pris, bidrar til å holde administrasjonskostnadene nede. Administrasjon av spotstrøm er en betraktelig dyrere affære. Vi driver dessuten svært billig her vi sitter, i en kjeller i en enebolig i Florø, avslutter salgsleder Truls Kleiven; en ung representant for en enda yngre bedrift som, hvis Allah vil, kan bidra til å sikre konkurranse i fremtidens strømmarked.

Finn din billigste strømleverandør med vår strømkalkulator.