Strømmer til hudpleierne

Optimisme og konkurranse i hudpleie- og spa-bransjen fører til at stadig flere søker hudterapiutdannelse.

Spa er en av verdens største vekstbransjer. Utviklingen ekspanderer verden over både på dagspa, hotell- og resort-siden. Dagspa har blitt en luke i hverdagen for stressede kvinner og menn, og spa har blitt den ny ferieformen for kropp og sjel.

På Norges største institusjon for utdanning av hudpleieterapeuter, Hudpleieakademiet, er det mange elever som skal gi huden vår pleie. Hver år utdanner skolen 140 terapeuter innen hudpleie eller spa.

- I Norge begynner hudpleie- og spabølgen å ta av, og vi som utdanner folk, merker den økende interessen blant vanlige folk, sier rektor Tine Spillberg ved Hudpleieakademiet til Mozon.

Får jobb
Ikke overraskende er flesteparten av elevene jenter som ønsker en utdannelse der de kan jobbe med mennesker. Arbeidsmarkedet er svært godt, og etter endt skoleår står salongene i kø for å lokke til seg den ferske arbeidskraften.

- God økonomi gjør at folk flest tar seg råd til å pleie seg selv. Det er nesten blitt like vanlig som melk og brød. Undersøkelser viser at slike tjenester heller ikke påvirkes så mye av økonomiske nedgangstider, sier Spillberg.

På Beauty and Health-messen som nylig ble arrangert i Oslo kom det tydelig frem at nordmenn er hektet på skjønnhet

Stor interesse
Ifølge Norske kosmetologer og Hudterapeuters Forbund utdannes det årlig rundt 400 hudpleie og- spaterapeuter.

Også rektor ved NHSA Hud & Spa Akademi i Drammen merker den enorme interessen for utdannelse innen velværebransjen.

- I dag er det mangel på ledige terapeuter, og i Norge må vi importere arbeidskraft fra Sverige. Mitt inntrykk er at de fleste får jobb under utdannelsen, men gjerne ikke der de bor. Spa og resort ligger gjerne litt i utkanten, men den som vil ha jobb får det, sier Trine Saga til Mozon.

Er du plaget av tørr hud? Her er noen tips

 

Mozon.no, 23.10.2006