Strømkalkulatoren

De fleste bør kunne spare rundt en tusenlapp på å skifte strømleverandør. Finn ut hvilken leverandør du bør velge og hvor mye du kan spare med DinSides strømkalkulator. Tusen kroner på fem minutter er 12.000 i timen!

Alle energiverk i Norge er pålagt å innberette sine strømpriser til Konkurransetilsynet hver uke. Hver mandag publiserer tilsynet prisene og litt etter gjenspeiles de nye prisene i DinSides strømkalkulator.

Lett å sammenlikne

I flere år har det vært anledning til å kjøpe strøm av andre selskaper enn det som eier det lokale nettet der huset ditt ligger. Men det har ikke vært så lett å sammenlikne priser, og det har heller ikke vært så enkelt å bytte leverandør. Det måtte blant annet skje til visse tider, fire ganger i året. Men Konkurransetilsynet har gjort en stor jobb i dette markedet, og nå kan man bytte leverandør hver uke, om man vil. Det er en enkel formalitet å bytte og det er ingen ting som tilsvarer bankenes etableringsgebyrer. Det er gratis å bytte.

Tar hensyn til alt

Det er idag hele fire priser på strøm til husholdningene. Man betaler én pris pr. kilowattime i nettleie. Dette er frakten av strømmen fra sentralnettet og til husveggen din. Nettet eies som regel av det lokale e-verket, gammelmonopolisten i kommunen. Mange e-verk krever også inn et fastbeløp for nettleien, som påløpet uansett hvor mye strøm du bruker.

Netteieren har ingen konkurrenter - du har bare én strømledning i husveggen.

Det er også ofte to priser for selve strømmen, én pris som varierer med forbruket og en fastpris.

Kalkulatoren tar hensyn til disse fire prisene når den regner ut ditt forbruk.

De ti beste

Etter at du har sagt hvem du handler hos idag, og omtrent hvor stort forbruket ditt er, finner kalkulatoren de ti billigste tilbyderne. Hvem som er billigst viser seg å variere med forbruket. Hjemme kan det e-verket som tar minst for selve strømmen være gunstig, mens et e-verk med lavt fastbeløp kan være gunstigst på hytta.

Kalkulatoren beregner også hvor mye du sparer i året på å skifte leverandør, gitt at prisforskjellen virkelig holder seg et helt år.

De fleste som har prøvd kalkulatoren kan spare noen hundrelapper. Og det er da verdt et frimerke eller noen fax-tellerskriftt?

Bytt nå!

Om du trykker på Bytt-knappen i kalkulatoren, kommer du frem til et skjema du kan fylle ut og deretter skrive ut hjemme hos deg selv. Skjemaet kan du fakse til det nye e-verket eller sende i posten. Så vil du etter ca. fire uker oppleve å få strøm fra en ny leverandør.

Både flytende og fast

Strømkalkulatoren kan stilles inn til å vise både den såkalt "flytende" strømprisen og fastprisen for strøm. Fastprisen endres fortløpende, mens prisendringer for flytende pris vanligvis skjer to uker på forhånd.

(Det er også et utbredt strømprodukt til, nemlig såkalt markedspris, eller børspris. Denne prisen svinger fra time til time. Alle som tilbyr dette produktet har med andre ord den samme prisen til enhver tid, og det gir ikke mening å sammenlikne prisene).

DU kan når som helst returnere til ditt nåværende e-verk til samme betingelser som andre nye kunder. Vanligvis er dette de samme betingelsene som de gamle kundene har. Velger du fast strømpris når du kommer tilbake, får du dagens ettårspris, som kan være høyere eller lavere enn den andre kunder med fastpris betaler.

Det er flere hundre aktører i strømmarkedet, og rundt 40 av dem er landsdekkende. Vi er helt sikre på at de vil skape tilstrekkelig med tilbud og konkurranse i årene som kommer til at det skulle være ganske risikofritt å skifte leverandør.

Tolv tusen

Finner du en besparelse på 1000 kroner, så ta deg tid til de to minuttene med skjemautfylling og bytt rett og slett leverandør. Det hele burde ta omtrent fem minutter. Sparer du en tusenlapp, vil lønnsomheten ved ditt korte besøk hos DinSide ligge på tolv tusen kroner i timen. Og det er skattefritt å spare penger!

Ta meg til strømkalkulatoren!