Det kan bli storstreik fra søndag

Streik kan gi mangel på flere mat- og drikkevarer

Blir det streik, kan det påvirke tilgangen på blant annet på melkeprodukter, øl, vin, snacks og kjøttvarer, ifølge Negotia.

STREIK KAN GI VAREMANGEL: Tilgangen på en rekke mat- og drikkevarer kan bli dårligere dersom det blir storstreik i helga. Foto: NTB Scanpix
STREIK KAN GI VAREMANGEL: Tilgangen på en rekke mat- og drikkevarer kan bli dårligere dersom det blir storstreik i helga. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det kan bli storstreik for første gang på 18 år. Årsaken er brudd i forhandlingene mellom YS og NHO, og LO og NHO, i årets lønnsoppgjør, skriver YS-forbundet Negotia i en pressemelding.

Dette kan gi redusert tilgang på drikkevarer som øl og vin, samt melkeprodukter, i tillegg til kjøttvarer og snacks.

Også busstrafikken kan bli rammet av striek, skriver Dagbladet.

Mindre tilgang på en rekke varer

– Dersom meklingen ikke gir resultater blir det streik fra neste uke. Da spøker det for tilgangen til en rekke varer over hele Norge, forteller Monica A. Paulsen forbundsleder i YS-forbundet Negotia.

YS har samlet varslet plassfratredelse for 6.000 arbeidstakere. 1.700 av disse er medlemmer i Negotia.

Paulsen sier videre at de i første omgang vil ta ut medlemmer primært i Sør-Norge, men funksjonene påvirker leveranser over hele landet.

Også Telenor og Telias kundeservice kan bli omfattet av en streik.

Manglende renhold ved streik

LO skriver på sine nettsider at en eventuell streik iverksettes fra arbeidstidens begynnelse og senest kl. 06.00 søndag 8. april. En eventuell streik vil omfatte nærmere 30.000 av LOs medlemmer i privat sektor.

Dette vil blant annet omfatte ansatte i en rekke renholdsbedrifter som gjør rent i kontorbygg, på skoler og i barnehager.

Her kan du lese mer om på hvilke andre områder streiken vil få innvirkning.

Lyst til å diskutere?

Besøk vårt debattforum!