Største salg etter Black Friday

Siste mandagen i mai feirer amerikanerne Memorial Day – det betyr også store salg du kan benytte deg av denne helgen.

<b>STORSALG:</b> Mange gode tilbud å benytte seg av denne helgen. Salget i forbindelse med Memorial Day er regnet som det største etter Black Friday i USA. Foto: Tuva Moflag
STORSALG: Mange gode tilbud å benytte seg av denne helgen. Salget i forbindelse med Memorial Day er regnet som det største etter Black Friday i USA. Foto: Tuva Moflag Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Denne helgen er amerikanerne opptatt med å feire «Memorial Day weekend». Siste mandagen i mai hedrer amerikanerne sine falne soldater. Dagen markeres med alt fra parader og konserter, til store salg i butikker og varehus.

Det er gode nyheter for deg som liker å handle på nett. Slår du til nå kan du spare fra 10-90 prosent på utvalgte varer.

Les også: Coop kutter i bonusen

Allerede i gang

Mai-salget er allerede i gang, og varer til over helgen. I motsetning til Black Friday, hvor mye braker løs på en og samme dag, har mange av butikkene startet sitt Memorial Day-salg allerede.

For å orientere deg i jungelen av tilbud denne helgen kan du gjøre et nettsøk på «Memorial Day sales». Da vil du få opp treff fra butikkene selv, men også fra nettsider som har oversikt over de ulike tilbudene. Prøv eksempelvis memorialdaysales2013.com for å se en liste over butikker som har salg denne helgen.

Blant tilbudene vi har funnet er det 25 prosent avslag hos Ralph Lauren, 50 prosent avslag hos Aeropostale, og 30 prosent avslag hos Dockers.

Interiørkjeden Crate&Barrel er blant butikkene som nå har gjort det svært enkelt å handle fra USA. Foto: Skjermdump
Interiørkjeden Crate&Barrel er blant butikkene som nå har gjort det svært enkelt å handle fra USA. Foto: Skjermdump Vis mer


Slik får du varene hjem

En del av de store varehusene har etter hvert gjort det svært enkelt å handle fra Norge. Besøker du eksempelvis macys.com kan du få prisene oppgitt i norske kroner, samtidig som frakt og avgifter legges til i kassen. Hvis alt fungerer etter planen skal du dermed ikke få noen overraskelser etter at varene er mottatt i Norge.

Les også: Finn fikk tollsjokk fra Tollpost etter handel på e-bay

Som DinSide har omtalt tidligere, er det slett ikke alle amerikanske nettbutikker som er villige til å sende varer ut av landet. Mens noen butikker krever at du har amerikansk adresse, går noen butikker enda lengre og stenger ute kunder som surfer fra utenlandske IP-adresser. Da kan løsningen være å få varene sendt via fraktselskapet Jetcarrier, eller ved å la norske Bente kjøpe og sende varene for deg. Bente fungerer som en «personal shopper» og ordner alt med netthandelen for deg mot et honorar. På denne måten omgår du problemer med amerikanske butikker som ikke godtar norske IP-adresser.

Feriepengene på vei: Tabbe kan gi deg toppskatt

Ikke glem totalprisen

Gel-Kayano 19 kan du like gjerne kjøpe på XXL som i amerikanske nettbutikker. Hvis ikke du er på jakt etter en helt spesiell farge da.  Foto: Produsenten
Gel-Kayano 19 kan du like gjerne kjøpe på XXL som i amerikanske nettbutikker. Hvis ikke du er på jakt etter en helt spesiell farge da. Foto: Produsenten Vis mer

Å handle i utenlandske butikker handler ofte om utvalg og tilgjengelighet på varer som ellers er vanskelig å oppdrive i Norge. Likevel er det lurt å være bevisst på totalkostnaden før man trykker «kjøp». For varer som faktisk er å oppdrive i Norge kan norske butikker ha konkurransedyktige priser når du legger på frakt, moms og fortolling på varene du handler utenlands.


La oss ta utgangspunkt i et par løpesko fra Asics (Gel-Kayano 19). Disse ligger på rundt 150 dollar i de fleste amerikanske butikker, og butikken Footlocker kan sende disse til Norge for 40 dollar.

Ifølge DinSides netthandelskalkulator vil dermed totalprisen komme på 1.392 kroner. Til sammenligning tilbyr XXL samme skoen til 1.099 kroner.