Større penis med alderen

Større penis med alderen

Ny forskning viser at penislengden ser ut til å vokse med alderen. Men endringene er neppe målbare med øyemål.

De yngres penis er derimot større i erigert tilstand, viser en undersøkelse foretatt ved Universitetet i Essen i Tyskland. Den viser at lengden på mannens penis i uerigert tilstand øker jo eldre mannen blir, skriver VG.

Undersøkelsen som tok for seg 143 menn i alderen 18-60 år, viste at unge menn mellom 18 og 19 år har en gjennomsnitts penislengde på 8,6 cm. Mer voksne menn mellom 40 og 60 år har en gjennomsnitts penislengde på 9,2 cm. Den gjennomsnittlige lengden på penis i erigert tilstand var henholdsvis 14,48 cm mot 14,18 cm.

- Generelt synes jeg langt mer om å vurdere alt som vokser og blir større med årene, kunnskapen og erfaringen for eksempel, enn penisstørrelse, sier sexolog og lege Esben Esther Pirelli Benestad i en kommentar til mozon.no.

Oppleves som viktig for menn

Han legger imidlertid til at penisstørrelse oppleves veldig viktig for mange menn. For noen blir dette så avgjørende at det bestemmer om de i det hele tatt våger seg til sex med andre enn seg selv. Dette er både smertefullt og sørgelig, ettersom det i dag ikke foreligger noen brukbar metode til å forlenge eller fortykke penis.

Artikkelen fortsetter under annonsen

- Penis er størst når den står, minst når peniseieren er redd eller flau eller nettopp har badet. Det har aldri vært ansett som særlig hensiktsmessig å måle penis når den er slapp, fordi det faktisk finnes så mange grader av slapphet. I tillegg er det dette litt snodige at når penis er slapp, er svamplegemene stramme. Det er når de enkelte hulrommene i svamplegemene slapper av at penis blir stiv, sier Benestad

Neppe målbart med øyemål

- Hvor pålitelig er den tyske undersøkelsen?

- Vi må tro den er bra nok, det burde den i alle fall være når den har utgangspunkt i et universitet. På den annen side var det svært få menn dette dreide seg om. hvis en virkelig skulle finne ut av om penis krymper litt i stående og strekker seg litt i liggende ettersom årene går, skulle en vel helst følge utviklingen hos et par hundre menn over noen tiår.

I tillegg dreier det seg om størrelsesforskjeller på mindre enn en centimeter. Dette er selvfølgelig målbart med linjal, men neppe særlig påfallende for det blotte øyet, sier Benestad.

mozon.no sist oppdatet 09.10.2001

Relaterte emner i Din digitale doktor

Silje Stavik 05.10.01 mozon.no