100 MILLIONER: En egen, norsk lykketallspott skal sikre større premier til norske Viking Lotto-spillere. Foto: Berit B. Njarga
100 MILLIONER: En egen, norsk lykketallspott skal sikre større premier til norske Viking Lotto-spillere. Foto: Berit B. NjargaVis mer

Større norsk gevinst i Viking Lotto

Prisøkning på en krone per rekke skal finansiere egen norsk lykketallspott.

Fra og med torsdag setter Norsk Tipping opp rekkeprisen på Viking Lotto fra 4 til 5 kroner. Prisøkningen skal finansiere den nye, norske lykketallspotten.

Tipper du før onsdag klokken 18 får du kupongen til gammel pris.

Større norsk gevinst

Ny pris for å spille Viking Lotto på én-ukes kupong går altså opp fra 40 til 50 kroner.
Prisøkningen skal ifølge Norsk Tipping finansiere den nye, norske lykketallspotten.

– Vi syns det er morsomt å tilby store millionpotter, og vet at nordmenn syns det er gøy å spille om store summer, sier Magne Vikøren, kommunikasjonssjef i Norsk Tipping.

– Da potten var oppe i nærmere 200 millioner rundt nyttår, var det nesten dobbelt så mange som tippet Viking Lotto, forteller han.

Lykketallspotten fungerer slik at det først trekkes ett lykketall blant de 48 Viking Lotto-tallene. Deretter trekkes det seks vinnertall og to tilleggstall.

Dersom lykketallet er et av de seks vinnertallene, vil lykketallspotten deles på de med seks rette. Nå blir det dessuten en egen, norsk lykketallspott på maks 100 millioner, som er forbeholdt de som har spilt Viking Lotto i Norge.

– Det blir mer penger, mer spenning og mer moro, lover Vikøren, som ikke legger skjul på at det fortsatt blir like vanskelig å vinne som før.

Artikkelen fortsetter under annonsen

For selv om millionbeløpene vokser, er vinnersjansene like lave.

Les også: Ikke bare positivt med store premiepotter

Én til 98 millioner

Å stikke av med selveste lykketallspotten er nemlig ikke spesielt sannsynlig.

Mens den teoretiske sannsynligheten for å få seks rette i Viking Lotto er én til cirka 12 millioner, er sannsynligheten for å sikre seg lykketallspotten så liten som én til 98 millioner.

Ønsker du størst mulig vinnersjanse når du tipper, er sannsynligheten større for gevinst om du tipper vanlig Lotto, Joker eller Extra - selv om premiene der er langt mindre.

Les mer om de forskjellige spillenes vinnersannsynlighet hos Norsk Tipping.

Les også: Dropp disse tallene når du fyller ut kupongen