Enkelt, greit og billig. 24% av DinSides lesere handler helst på Rema. <i>Arkivfoto</i>
Enkelt, greit og billig. 24% av DinSides lesere handler helst på Rema. ArkivfotoVis mer

Storeslem til Rema 1000

Det enkle er det beste for en stor del av våre prisbevisste lesere.

Det enkle er ofte det beste

Forrige uke spurte vi våre lesere: Hvor handler dere helst? Og hvor handler dere mest? Om ikke enstemmig, var det liten tvil om hvilken dagligvarekjede som er mest populær: 30 prosent av DinSides lesere handler mest på Rema 1000.

- Dette var jo hyggelige nyheter, sier Johan Stålhammar, markedssjef i Rema 1000. - Vi er jo folkebutikken, på mange måter. Vi har satset mer på frukt og grønt de siste månedene, og det vil vi også gjøre fremover.

Rema 1000s egne undersøkelser har vist at det er den butikken folk oppfatter som billigst i landet. - Det har vi vært lenge, og den posisjonen ønsker vi selvfølgelig å beholde.

- Vi satser også veldig på julen, kanskje det hjelper til? sier Stålhammar, og legger til: Det som nok også appellerer til folk flest, er at det er enkelt, fort og billig å handle hos oss. Det er ikke noe fjas. Vi har streite butikker, der du finner varene og kommer fort ut.

Billig frukt og grønt ikke nok? Foto: Inga Holst Foto: Inga Holst
Billig frukt og grønt ikke nok? Foto: Inga Holst Foto: Inga Holst Vis mer


På annenplass følger Coop Obs!/Prix som fikk 14 prosent av stemmene, og både Kiwi og Meny fikk rundt ni prosent.

Upopulære, utilgjengelige eller utilstrekkelige?

I andre enden av skalaen finner vi kategorien vi velger å kalle for "Innvandrerbutikker". Bare to prosent av våre lesere handler mest her. En mulig årsak, kan være at det ikke er mange slike butikker rundt omkring i landet.

En annen grunn kan være at de tradisjonelt har rimelige og gode grønnsaker, mens det gjerne skorter på både utvalg og gode tilbud når det kommer til husholdningsartikler. Eller at vi nordmenn rett og slett er litt skeptiske?

Nesten-bunnplasseringen går til lokale kjøpmenn. Utskjelte Lidl ender midt på treet, på en 8. plass (av 13 mulige). Rundt fem prosent av våre lesere handler mest her.

Se alle resultatene her

Prisbevisste!

Storeslem til Rema 1000


Mer overraskende er det kanskje at det er på Rema 1000 DinSides lesere helst handler? Rema var nemlig en av butikkene som ble delvis slaktet i den store diskusjonen etter vi skrev om at Lidl sliter med å få innpass på det norske markedet.

En prisbevisst sunnmøring skrev blant annet følgende forsvarstale for den tyske billigkjeden: "Rema synes jeg er forferdelig med de høye reolene, likeledes Bunnpris som også grenser til svindel med det navnet og sine priser. Lidl derimot oppleves som luftig og oversiktlig etter å ha vært der noen ganger."

Hele 24 prosent av DinSides lesere foretrekker nemlig også å handle på Rema 1000. Kanskje ikke så rart, når vi ser hvordan de har gjort det når vi tester prisen på vår handlekurv.

18 prosent av leserne handler helst på Meny, mens 12 prosent handler helst på Coop Obs! eller Prix.

Den lokale kjøpmannen, innvandrerbutikken og Spar er langt fra så populære. Den lokale kjøpmannen kapret jumboplassen med 32 stemmer, innvandrerbutikker og Spar er marginalt mer populærem, med henholdsvis 37 og 45 stemmer.

Her handler vi helst

Hvorfor handler du på Rema 1000? Eventuelt: hvorfor handler du ikke der? Diskuter gjerne under.