Illustrasjonsfoto: Colourbox.com
Illustrasjonsfoto: Colourbox.comVis mer

Store pupper på sprøyte

Gelé på sprøyte kan gi større pupper uten operasjon. Hele inngrepet er unnagjort på 15 minutter.

Et svensk medisinfirma tester nå en gelé som kan gi større bryster helt uten operasjon. Stoffet sprøytes direkte inn i brystene, og hele prosedyren er ferdig på et kvarter.
- Dette er en løsning for kvinner som gjerne vil ha fyldigere bryster uten kirurgi, forteller den svenske plastikk-kirurgen Per Hedén til avisen Expressen.

Hvor ofte går det galt? Nå vil norske leger ha puppe-register

Absorberes av kroppen
Han har testet geleen Macrolane på 16 kvinner. De fleste av testpersonene sa seg godt fornøyde med resultatet, og melder om få bivirkninger. Nå håper produsenten å få geleen på markedet i løpet av to år.

- Flere av kvinnene har vært svært fornøyde. Brystene kan bli ømme, men dette er en behandling med begrensede bivirkninger, og kvinnene kan gå tilbake til jobben samme dag, sier Hedén.

Metoden passer best for kvinner som ønsker mindre brystforstørrelser, eller som ønsker å endre formen på brystene.

Geleen som sprøytes inn, består av et naturlig stoff som allerede finnes i kroppens celler. Det betyr at injeksjonen sakte absorberes av kroppen, slik at det vil bli nødvendig med en ny injeksjon etter to eller tre år.

Les også: Shampoo kan gi guttepupper

Frykter bivirkninger
Den svenske plastikk-kirurgen Charles Randquist er derimot ikke like begeistret for den nye metoden.

Artikkelen fortsetter under annonsen

- Jeg synes man skal være forsiktig med å sprute ting inn i kvinners bryst. Det kan gi arrdannelse og blødninger som for eksempel gjør det vanskeligere å oppdage brystkreft med mammografi.

- Jeg vil se større studier av dette, sammen med en vurdering fra røntgenleger, før jeg er fornøyd, sier Randquist til Expressen.

Åtte ganger om dagen blir du betraktet i smug. Men hva ser gutta etter?