Store prisforskjeller på WAP-telefon

Det er fire tusen kroner å spare på å vente én uke om du går rundt og sikler etter den første ordentlige WAP-telefonen, 7110 fra Nokia!

Første kjede ut med Nokias nye 7110 er, etter det DinSide forstår, MTX Mobiltelefonexperten. Her har flere butikker allerede fått sine første eksemplarer av det nyeste nye på mobilfronten. Det er tydelig at de satser på å melke markedet grundig før det store slippet kommer - forhåpentligvis i løpet av neste uke.

Bevisst strategi

Nokia leverte kun få telefoner til butikkene da de lanserte sin minste telefon, Nokia 8810. Prisene var skyhøye i starten, også den gangen.
Nokia leverte kun få telefoner til butikkene da de lanserte sin minste telefon, Nokia 8810. Prisene var skyhøye i starten, også den gangen. Vis mer

Men det er også grunn til å anta at denne "dryppleveringen" er en bevisst strategi fra Nokiakonsernet for å skru opp interessen rundt produktet. Dette har de nemlig gjort før: Ved lanseringen av 8810 fikk også kun utvalgte butikker én eller svært få apparater den første tiden. Interessen blant presse og publikum var stor, og prisene ble satt deretter i starten.

Det er utrolig hvor mange som faktisk er villige til å legge ut flere tusen kroner ekstra for å være først ute med å sikre seg det nyeste av ny teknologi.

Suveren pristopp

På MTXs Nokiastore i Byporten i Oslo har de fått inn de første eksemplarene av 7110 denne uken. Av disse er noen solgt, men fredag morgen er det fortsatt tre tilgjengelige for de mest ivrige WAPerne. Men må du ha denne nyvinningen nå med en gang, så må du også regne med å betale for det. Hele 8.990 kroner forlanger Mobiltelefonexperten for apparatet.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Den første ordentlige WAP-telefonen , 7110 fra Nokia, prises skyhøyt i de få butikkene som har fått den inn.
Den første ordentlige WAP-telefonen , 7110 fra Nokia, prises skyhøyt i de få butikkene som har fått den inn. Vis mer

Frode Enger hos 123Tele forteller at også de har fått inn et lite parti denne uken. Det er snakk om færre enn fem telefoner, og prisen har de satt til 7.380 kroner. Det er altså mye å hente på å kikke seg om også blant de første butikkene som har telefonen inne. Hele 1.610 kroner kan du spare på å handle hos 123Tele fremfor MTX Mobiltelefonexperten.

- Fordi det er så få apparater ute i markedet, så er ikke prisen "satt" enda, forteller Enger til DinSide. Han regner med at prisen vil reduseres betraktelig i løpet av de nærmeste månedene, og at det i løpet av første halvår neste år kan bli snakk om å ta i overkant av 3.600 kroner for den samme telefonen.

Mye å hente på å vente

Beklager – dette elementet er ikke lenger tilgjengelig.

Klarer du å holde deg i noen dager til, er det håp om at det vil betale seg godt. Hos kjeden Commits butikk i VG-passasjen i Oslo, regner de med å være tidlig ute med 7110-modellen i Norge. Med en prisantydning på 4.798 kroner blir innsparingen solid for dem som greier å vente. Faktisk mer enn 4.000 kroner i forhold til prisen hos MTX!

- Vi kan ikke love når vi får dem inn, men har ventelister for de mest ivrige, forteller ekspeditøren til DinSide. I butikken håper de imidlertid på å få de første eksemplarene i løpet av neste uke.

Telehuset og Internetto går på sine nettsider ut med langt lavere priser enn de vi ser i butikkene nå. Begge antyder at apparatet vil koste 4.990 kroner. Men hos Telehuset er dette inkludert et valgfritt abonnement hos Telenor Mobil. Vil du ikke ha det, må du ut med ytterligere 250 kroner. Hos Spaceworld regner de også med at prisen vil settes til omkring 4.990 kroner når de får inn de første apparatene. Også her er det inkludert et abonnement fra Telenor Mobil. Uten dette må du betale 3-400 kroner ekstra.

Hos Teleringens butikk på Lysaker i Bærum venter de også å få telefonen inn i løpet av neste uke.

- Vi har ikke helt satt prisen enda, men regner med at 7110 vil koste omkring 5 - 5.500 kroner hos oss, forteller ekspeditøren der. Her opererer de ikke med ventelister.

Prøv DinSide Økonomis Mobiltelefonkalkulator for å finne hvilket abonnement som blir billgst ut fra ditt forbruk.

SISTE:


Etter at artikkelen ble publisert har vi fått melding om at Komplett Data i sine lister opererer med en pris på 3.795 kroner. Det vil si enda 1.000 kroner under billigste pris fra vår undersøkelse. Men butikken opplyser ikke når telefonen kan leveres.