Store prisforskjeller på gassbeholdere

Hvis du ikke sjekker prisen før du kjøper, kan du ende opp med å betale opp mot dobbel pris.

<b>SJEKK PRISEN!</b> Gass er gass - men de dyreste forhandlerne i vår pristest tar nesten det dobbelte av de billigste. Foto: KRISTIN SØRDAL
SJEKK PRISEN! Gass er gass - men de dyreste forhandlerne i vår pristest tar nesten det dobbelte av de billigste. Foto: KRISTIN SØRDAL Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Står du midt i pølsegrillingen når gassen plutselig sier takk for seg, er det selvsagt den nærmeste forhandleren som gjelder.

Men dersom du har flere forhandlere i nærheten å velge mellom, er det definitivt lurt å ha sjekket prisene på forhånd:

Prisen for påfyll varierer fra 199 til 395 kroner - det er altså nesten dobbel pris hos den dyreste, sammenliknet med den billigste.

Også ved kjøp av ny flaske er det store prisforskjeller.

Les også: Dette bør du sjekke på gassgrillen

Nesten dobbel pris!

Vi har sjekket priser hos flere store kjedeaktører som selger gass. Dette er aktører du vil finne mange steder i landet.

Vær oppmerksom på at det ikke er alle butikkene innenfor de forskjellige kjedene som selger gass - noen steder kan de ikke selge på grunn av sikkerhetsaspekter rundt lagring i den aktuelle butikken, som for eksempel butikker som ligger inne på kjøpesenter.

Vi har sjekket prisene hos forhandlere i området rundt Lørenskog/Skedsmo, som er litt nord for Oslo. Som du kan se, er det store forskjeller.

Leverer du inn din gamle beholder for innbytte og dermed betaler for påfyll, er differansen hele 196 kroner. Du kan med andre ord få nesten to påfyllinger for prisen av én, ved å velge billigste kontra dyreste butikk.

Les også: Fem smarte ting til grillen

  Påfyll/innbytte:
  Billigst: Gassautomat/Lpgnorge: 199 kroner
  Dyrest: Statoil: 395 kroner
  Differanse: 196 kroner

  Nykjøp av beholder inkludert gass:
  Billigst: Gassautomat: 998 kroner
  Dyrest: Maxbo: 1.489 kroner
  Differanse: 491 kroner

Dette koster gassen (Priser for 10-kilos komposittbeholder)
ButikkInnbytteNy flaske + gass
lpgnorge.no (Strømmen)1991450
Statoil (Lørenskog)3951275
Jernia (Holtet)299999
Esso (Skårer)2991350
Plantasjen (Skedsmo)1)3491099
Maxbo (Alna)2891489
Gassautomat.no (Skedsmokorset)199998
Byggmakker (Brobekk)2391190
1) Hver 3. bytte gratis hos Plantasjen


Merk deg at dette er priser innhentet på telefon, 3. juni 2015. Priser kan variere fra sted til sted, sjekk derfor prisene i området der du bor.

Forskjell på beholdere

Prisene i denne artikkelen er for 10-kilos gassbeholder i komposittmateriale. Du kan også få beholdere i andre størrelser, og du kan få stålbeholdere. Stålbeholderne er noe rimeligere enn de i kompositt.

Men en komposittbeholder skal du kunne se hvor mye gass som er igjen: Dette skal du kunne gjøre ved å holde den opp mot lyset - da vil den transparente tanken avsløre hvor mye gass du har igjen på tanken. Så kan du være føre var i forhold til etterfylling.

Lyst til å diskutere?

Besøk vårt debattforum!