<strong><strong>FØRST:</strong></strong> DnB NOR ble første bank ut med renteheving etter Norges Banks økning av styringsrentene forrige uke. Foto: Colourbox.com
FØRST: DnB NOR ble første bank ut med renteheving etter Norges Banks økning av styringsrentene forrige uke. Foto: Colourbox.com Vis mer

Storbank med renteøkning

I går varslet de at den kom, i dag kom den.

Publisert
Sist oppdatert

- Det ligger et rentehopp i luften nå, sa informasjonsdirektør Thomas Midteide i DnB NOR i en artikkel på DinSide i går. Og hoppet drøyde ikke lenge.

I dag melder DnB NOR som første bank om renteøkning etter Norges Banks heving av styringsrenten forrige uke. Styringsrenten fra sentralbanken er nå på 2,25 prosent etter et hopp på 0,25 prosentpoeng.

- Markedsrentene har gått opp en del siden sist, noe som tilsier rentehopp, forklarte Midteide til DinSide i går.

Thomas Midteide er informasjonsdirektør i DnB NOR. Foto: DNB
Thomas Midteide er informasjonsdirektør i DnB NOR. Foto: DNB Vis mer


Derfor får DnB NORs kunder varsel om renteøkning på 0,25 prosentpoeng neste uke, der bankens beste boliglånsrente vil bli på 3,40 prosent, opplyser informasjonsdirektør Thomas Midteide i DnB Nor til DN.no. Er du allerede kunde i banken, vil renteøkningen gjelde fra 6. juli.

>>> Dagens boliglånsrenter på 2 millioner
>>> Dagens boliglånsrenter på 1 million

De andre kan komme etter

I DinSides artikkel i går antydet flere talsmenn for bankene at det ikke var ønskelig å være første bank ut med renteheving. Med DnB NOR på banen nå, øker derfor sjansene til at det ikke bare er kunder her som kan forvente varsel om endrede renter i dagene som kommer.

- Det er vel ingen som blir veldig overrasket om vi velger å sette opp våre renter, sier informasjonssjef Thomas Sevang i Nordea til E24.

Les også: Derfor venter bankene så lenge med å heve renten

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer