Stor test av påskegodt

TEST: Vi har smakt oss gjennom kilovis med godis, for å finne ut hvilket godteri som bør havne i påskeegget, og hvilket påskegodt du bør holde deg langt unna.

Publisert
Sist oppdatert

Jakten på det beste påskegodteriet

Det kan høres ut som verdens enkleste jobb, men vi lover: Det ligger hardt arbeid bak.

I jakten på det beste påskegodteriet har vårt godterispisende panel smakt seg gjennom flere kilo søtsaker.

Godteriet er vurdert utifra følgende kriterier:

 • Emballasje
 • Pris
 • Smak
 • Konsistens
 • Påskefaktor
 • Junior-juryens dom
 • Junior-juryen

  Junior-juryen var hakket mindre kritiske enn vårt testpanel. Det meste falt i smak hos våre tre sjokoladeeksperter.

  <strong>Junior-juryen:</strong> Brage, Jakob og Jonas, 10 år. <i>Foto: Per Ervland</i>
  Junior-juryen: Brage, Jakob og Jonas, 10 år. Foto: Per Ervland Vis mer


  Vi har rangert godteriet etter testpanelets vurderinger, ettersom vi regner med at de fleste som kjøper påskegodt ikke klarer å la være å smake litt. Legg også merke til junior-juryens kommentarer underveis.

  Se hva junior-juryen likte best , og - ikke minst - hva de ikke vil ha i påskeegget sitt.

  Utsolgt favoritt; Skapt for å deles

  Stor test av påskegodt


  Freias sjokoladeegg med melkekrem har fått bein å gå på. Det tok oss flere dager å lokalisere disse, vi var i over 20 forretninger uten hell. På tross av at Freia har produsert 50% flere egg enn i fjor, og at det er laget nesten ett egg per nordmann (4,4 millioner er sendt ut til butikk.)

  Når de endelig var i hus, skuffet de heller ikke. Tommelen opp! I alle kanaler. - Dette er en smør og sukkerbombe, men jeg liker det, konstanterte vi. Og slåss om å få ta med oss restene hjem. Det eneste som kunne trekke ned var den litt optimistiske bruksanvisningen. Det var ikke lett. Dessverre.

  (Vi gjør oppmerksomme på at vår junior-jury dessverre ikke fikk smakt på disse, da vi ikke fikk fatt i dem før de skulle avgi sin dom.)

  Produkt: Freias påskeegg
  Påskefaktor: Høy
  Pris: 49,90 for 150 g
  Kjøp dem til: Deg selv. Noen du er glad i. Dersom du får fatt i dem.

  Terningkast: 6

  Stor test av påskegodt


  Ikke så lett å dele

  Freias sjokoladetrukne marsipanplate er ikke åpenbar lett å dele. Rettferdig. Det er ingen markerte ruter. - Fint - jeg tar den gjerne selv, smiler en av våre etterhvert erfarne smaksløker. - Det går nok greit, dette er for voksne, sier en annen, og bryter av en bit. Og en til.

  Der tok vi feil. Junior-juryen gir den også tommelen opp. Hvem sier barn bare vil ha sukkerbomer? Denne marsipanen oser av luksus, og et tynt lag med mørk sjokolade gir akkurat nok sjokoladesmak.

  Produkt: Freias påskemarsipan.
  Påskefaktor: lav
  Pris:
  Kjøp dem til:

  Dette var Brage i junior juryens favoritt.

  Terningkast: 5

  Stor test av påskegodt


  Safe klassiker

  Nidars marsipanpølser dukker trofast opp hvert år, både til jul og påske. - Denne er traust og god, sier en av paneldeltakerne. - Perfekt! sier en annen, - Fin og myk. Ordentlig. Kjempegod. Litt mer sofistikert. Det hagler med lovord fra panelet.

  Denne er safe. Skal du kjøpe én ting, blir det denne, er panelet helt enig om. Vel og merke dersom du vet at alle kan spise marsipan.

  Produkt: Nidars marsipanpølser
  Påskefaktor: Ja, men kun fordi det er tradisjon
  Pris: 24,90 for 100 gram
  Kjøp dem til: Tante. Bestemor.

  Terningkast: 5

  Stor test av påskegodt


  Luksus-M for voksne

  Anthon Bergs mandelæg blir møtt med forventningsfulle øyne. Selv fra et panel som ikke har gjort noe annet enn å spise godteri den siste timen. De sprø mandlene har fått et tynt lag med melkesjokolade, og litt glasur ytterst.

  - Dette hadde vært perfekt med mer sjokolade, men det var veldig godt at mandlene var så sprø! Vi er ganske enige om at sjokoladen er litt på den søte siden, men det bikker ikke over.

  Kjedelig pakke trekker ned i noens øyne. - Alle Anthon Berg-posene er jo helt like!

  Produkt: Anthon Berg Mandelæg
  Påskefaktor: Høy
  Pris: 19,90 for 100 gram
  Kjøp dem til: Mor og far.

  Terningkast: 5

  Stor test av påskegodt


  Klassiker for marsipanelskeren

  - Ikke gourmet-marsipan, akkurat, sa den som først smakte på den gule marsipanhønen. - Mmmm sa den som gikk for den sjokoladetrukne marsipanen. Her er det marsipanegg, marsipanpølser, litt sjokolade - og noen tørre, gule marsipanhøner.

  Dersom du tenker at de er til pynt, er dette en grei pose å kjøpe - når godteriet skal deles. Testpanelet er skjønt enige om at dette er god allroundmarsipan som ikke fornærmer noen - men det er ikke marsipan du kjøper for å imponere.

  Produkt: Nidars Påskemarsipan
  Påskefaktor: Høy
  Pris: 41,90 for 200 gram
  Kjøp dem til: Hyttetur med svigerfamile - med barn.

  Junior-juryens Jakob utpekte de tørre marsipanhønene til testens tapere.

  Terningkast: 5

  Stor test av påskegodt


  Smakfullt lureri

  Anthon Bergs marsipanegg får en av paneldeltakerne til å smatte høyt og gni seg i hendene. Før vi har rukket å åpne posen. 41 prosent marsipan, dette er kvalitet, leser vi oss frem til. Men mandelprosenten i marsipanen er nede i 14 prosent og blant de laveste i testen.

  Marsipanen ser ut som om den er ekte, og lukter masse, men det er lureri. Vi føler oss litt snytt. Likevel: Det smaker unektelig godt. Panelet er enige om at disse eggene er bra, men vi liker ikke å føle oss lurt. Det holder altså ikke til toppkarakter.

  Produkt: Anthon Bergs Marsipanegg
  Påskefaktor: Høy
  Pris: 40 for 124 gram
  Kjøp dem til: Sjefens kone

  Terningkast: 5

  Stor test av påskegodt


  Sofistikert og dekorativt

  - Er denne fra Nille? Panelets vestkantalibi ser særdeles overrasket ut. Selve forpakningen er ikke like overbevisende, men disse Dragé-eggene; marsipanegg trukket med mørk sjokolade og pastellfarget glasur, overrasker på mer enn en måte.

  - Mørkere, mer raffinert, sier en. Mens andre igjen synes marsipanen blir litt tam. Og for søt. Her er panelet litt delt. Pluss for god sjokolade. Minus for litt parfymeaktig lukt.

  Produkt: Dragé æg
  Påskefaktor: Høy
  Pris: 29,90 for 150 gram
  Kjøp dem til: Fine fruer. Bare ta av emballasjen først.

  Terningkast: 4

  Stor test av påskegodt


  Stratos uten luft

  - Mmm, det smaker Stratos! Men er det ikke Freia? Nidars Påskesjokolade falt i smak. Men får minuspoeng for et design som veldig lett kan forveksles med Freias melkesjokolade. Og at selve sjokoladen ser helt annerledes ut enn det som er avbildet utenpå pakken.

  Likevel blir den av en av testdeltakerne beskrevet som en "luksusvariant av Melkesjokolade".

  Produkt: Nidars Påskesjokolade
  Påskefaktor: Ikke nevneverdig
  Pris: 28,90 for 250 gram
  Kjøp dem til: Noen som skal ha en aktiv ferie. Dette er fett!

  Terningkast: 4

  Stor test av påskegodt


  En klassiker til møblerte hytter

  Anthon Bergs Dragéæg både smaker bra - og ser bra ut. De er litt anonyme på smak kanskje, og kan minne litt om non-stop. Likevel: En av testpersonene utroper det sporenstreks til sin favoritt. Men så liker hun ikke marsipan.

  - Det smaker litt som non-stop, mener en. - Disse er dekorative, og gjør seg i en skål. Egentlig burde man kjøpe flere av Anthon Berg-variantene og sette det til pynt. Mye bedre enn pynt man ikke spiser, mener en. - En klassiker til møblerte hytter, blir konklusjonen.

  Produkt: Anthon Berg Dragéæg
  Påskefaktor: Høy.
  Pris: 25 for 100 gram
  Kjøp dem til: Noen som skal feire påsken i en møblert hytte.

  Terningkast: 4

  Stor test av påskegodt


  Klassikerne med påskealibi

  Nidars påskefavoritter falt i smak. Posen er full av kjente og kjære klassikere som Hobby, festkaramell, spesialsjokolade... Prisen trekker ned - men voksenpanelet er enstemmig enige i at det er verdt prisen i forhold til de andre påskemiksene.

  Et lite minus for kjedelige marsipanhøner, (de samme som i marsipanposen) selv om det bidrar til høy påskefaktor. Pluss for emballasjen, der det var tydelig merket hva posen inneholdt.

  Produkt: Nidars Påskefavoritter
  Påskefaktor: Ja, men kun til pynt
  Pris: 66,90 for 450 gram.
  Kjøp dem til: Deg selv, barn, barnebarn - dette er en klassiker.

  Junior-juryens Jakob utpekte de tørre marsipanhønene til testens tapere.

  Terningkast: 4

  Stor test av påskegodt


  Smør på flesk

  Riegeleins små kyllingkuler er morsomme, og ser pene ut i godteriskålen. På pakken står det at de er fylt med melkekrem. - Dette smaker smør! sier en. - Flytende smør! - Det gjør sjokoladen også. Bare at den er tørr.

  Det minner litt om kinderegg på smak, men sjokoladen falt ikke i smak. - Sinnsykt mektig, men det smaker ikke ille, kommer vi frem til. Det er likevel milevis igjen til Freias egg med melkekrem.

  Produkt: Riegeleins kyllingkuler
  Påskefaktor: Høy
  Pris: 19,90 for 150 gram.
  Kjøp dem til: Barna dine - dersom de skal på biltur med en eks du er sint på.

  Junior-juryens Jakob utroper disse til sin soleklare favoritt.

  Terningkast: 3

  Stor test av påskegodt


  Noe for alle - men ingen likte alt

  Brynhilds påskemiks inneholder litt av det meste. Her fant alle noe de synes var ålreit, men sjokoladen får minus for å være for søt og for tørr. - Kjedelig sammensetning, mente noen. Stort minus for det ekle skummet, sa en annen av våre tester. Mens lakrisbåter og sjokoladebananene ble trukket frem som favoritter. - Men kan man ikke likesågodt bare kjøpe det, da?

  Produkt: Påskemix
  Påskefaktor: Laber
  Pris: 29,90 for 250 g
  Kjøp dem til: Bekjentes mine-, dine- og våre-barn.

  Brage i junior-juryen ga lakrisbåtene tommelen ned.

  Terningkast: 3

  Stor test av påskegodt


  Sukkersjokolade

  Minde sjokolades påskemiks hadde testpanelet høye forventninger til. Minde sjokolade er en gammel favoritt, og en av paneldeltakerne synes posen så voksen, ja nesten eksklusiv ut. Forventningene ble ikke innfridd. Sjokoladen var søt, skummet var kunstig - og hvor var den gode mørke Minde-sjokoladen? Vårt testpanel var skuffet.

  Produkt: Mindes Påskemix
  Påskefaktor: Grei nok. Pluss for figurene.
  Pris: 49,90 for 400 g
  Kjøp dem til: Naboen.

  Terningkast: 3

  Ser ut - og smaker - som såpe

  Stor test av påskegodt


  Denne var søt, på en retro-måte, mener en av våre testpersoner, mens andre bare ler og kaller det for såpe. - Kakaosmaken er dessuten druknet i sukker. Det er så søtt at vi tror det smaker vanilje, men det står ikke på pakken.

  Dette var ikke godt. Men pluss for søt innpakning, dersom man ikke skal spise.

  Produkt: Heidel melkesjokolade
  Påskefaktor: Retrofaktoren er høyere
  Pris: 14,90 for 50 gram
  Kjøp dem til: Noen som er på slankern.

  Terningkast: 2

  Stor test av påskegodt


  Kanin eller cola?

  Riegeleins påskeharesjokolader oser billig, mener vårt panel. - Dette er noe man får i godteposer, av grand- eller filletanter, eller får i sånne forundringsposer som enkelte godtekiosker selger.

  - Dette er en ren gimmick, men hvorfor ser den ut som en colaflaske inni, og ikke en hare?

  - Usj. Punktum, var den eldstes konkluson.

  Produkt: Riegeleins påskeharer
  Påskefaktor: Høy
  Pris: 24,90 for 125 gram
  Kjøp dem til: Noen du vet bryr seg mer om form enn innhold.

  Junior-juryens Jonas vil ikke se denne påskeharen i sitt påskeegg.

  Terningkast: 2

  Stor test av påskegodt


  Nei, nei, nei, nei

  Brynhilds skumfigurer fikk det voksne testpanelet fikk hår på tennene. Dette var for søtt, for kunstig, for smakløst, med ekkel ettersmak av noe udefinertbart... og posen er uinspirerende. - 80 gram karbohydrater per 100 gram! sier en. - Den burde vi gi til noen vi synes fortjener spinnville barn.

  Produkt: Påskeskum
  Påskefaktor: Laber
  Pris: 32,90 for 250 gram.
  Kjøp dem til: Barna til noen du vil erte.

  Terningkast: 1

  Junior-juryen er helt uenig. Jonas utroper Påskeskummet til sin soleklare favoritt.

  Stor test av påskegodt


  Uspiselig påskepynt

  Panelets "ååå så søte de var" blir fort avløst av kommentarer som - er de fra i fjor? - Dette er katastrofe! Det smaker som dårlig kalendersjokolade". Dette er mer pynt enn snop. Kan kanskje være en morsom gimmick til barn?

  - Problemet med hule figurer er at det blir mye smuler og klin, sier en med erfaring. - Sjokolade i hele huset om du gir det til barn. De egner seg nok best til utendørs bruk. For eksempel som premier i et påskeskirenn.

  Produkt: Riegelein sjokoladekyllinger
  Påskefaktor: Høy
  Pris: 19,90
  Kjøp dem til: Barn som skal være utendørs.

  Terningkast: 1

  Vi bryr oss om ditt personvern

  dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Les mer