Stor pristest på mobil

PRISTEST: De er små, veier lite og har gode batterier. Høy gadgetfaktor følger ofte med på kjøpet, men ikke betal mer enn du må. Prisene varierer med opp til 1.700 kroner.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

De kule mobiltelefonene blir stadig bedre, men koster fremdeles flesk. Da bør du i hvert fall ikke kjøpe telefonen på det dyreste stedet.

Vi har funnet prisene både med og uten abonnement i landets nettbutikker, prisene finner du ved å trykke på lenkene til høyre.

[Ugjyldig objekt (NAV)]

Telehuset er dyrest

Jevnt over kommer OfficeShop, Nettshopper, e-Buy, PrimaShop og Komplett ofte gunstig ut, men siden vi har sett på ulike telefoner fra ulike produsenter er det ikke lett å utpeke noen soleklar vinner.

Det som imidlertid er meget klart er at Telehuset er et svært dårlig valg når du skal bestille via nettet.

Skal du ha en telefon uten abonnement kan du faktisk risikere å betale mellom 1.300 og 1.700 kroner mer hos Telehuset enn hos billigste konkurrent.

Med eller uten abonnement

Generelt er det alltid billigst å kjøpe en mobiltelefon samtidig som du binder deg til en teleoperatør. Men husk at bindingsperioden ofte er lang. Det vanlige er enten 12, 18, og faktisk hele 24 måneder.

image: Stor pristest på mobil

Det er mye, og DinSide anbefaler ikke lange bindingsperioder. Uansett må du selv være påpasselig på at du skaffer deg et abonnement som passer til ditt ringemønster. Overser du det, vil de pengene du i første omgang sparer på telefonen fort bli spist opp av høye telefonregninger.

Men hvilket abonnement er billigst for deg? Det får du vite etter et par tastetrykk i DinSides Mobiltelefonkalkulator.

Leveringskostnader

Prisen på mobiltelefonen er imidlertid ikke alt. Skal du handle på nettet er også leveringskostnadene viktige.

image: Stor pristest på mobil

Du betaler nemlig ikke bare for portoen, enkelte butikker forsyner seg også grovt for pakke varen for deg. Frakt og ekspedisjonskostnadene varierer fraktisk fra 0 kroner til hele 145 per telefon.

Det blir det fort penger av.

Lyst til å diskutere?

Besøk vårt debattforum!