Stor harry-test

TEST DEG SELV: Det er de færreste som når helt til topps i kakse-Norge uten å kunne snobbekodene. Men husk: Problemer oppstår først når du selv ikke er klar over om du er en snobb eller en ekte harrytass. Vi gir deg svaret.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Lyst til å gjøre kanonkarriere? Gjennom flere artikler har vi vist at det ikke bare holder å ha en god utdannelse. Du må også vanke i de rette miljøene og ikke minst forstå de sosiale kodene - om du vil bedre oddsen for å lykkes.

Klær er en annen felle. For selv om det sies at klær skaper mannen, så er det ikke nok med nye klær. Det må også være de riktige klærne, til de riktige anledningene.

Men hva er harry?

Laksetrapp på bilen, campingvogner og grilldresser står for mange som de ultimate harry-eksemplene. Andre ser på det å alltid oppføre seg pinlig korrekt som like harry. Her er vi med andre ord på et område hvor det ikke finnes noen fasitsvar. Heldigvis kanskje, ellers hadde det jo ikke vært noe gøy.

SSB har forøvrig sett på mytene rundt campinglivet. En teori som utledes er at ting som blir tilgjengelig for de fleste vil slutte å være trendy. Trendsetting foregår når ting er for de få, eksklusivt og ofte dyrt. Når det blir allemannseie og tilgjengelig for alle blir det harry.

SSB støtter seg dermed på moromannen Are Kalvøs tese; "I den grad den ekte harryen bryr seg om hva som er trendy i det hele tatt, ventar han til det som er trendy blir billig og lett tilgjengelig. Han ventar med andre ord til det ikkje er trendy meir" (Kalvø 1999:27).

Litt harry eller blodharry?

Ikke uventet kanskje, men det viste seg at alle i vår redaksjon var harrytasser av ypperste rang. Dagens høyst uvitenskapelige test avslører hvordan du ligger an på harryskalaen.

Beklager – dette element er ikke lenger tilgjengelig.


Lyst til å diskutere?

Besøk vårt debattforum!