Stor forskjell på ferielandene

Kroatia- og Tyrkia-reisende kan få store overraskelser.

Syden er ikke syden når det kommer til mobilsurfing. Sjekk om du har valgt "feil" ferieland i sommer. Foto: DinSide
Syden er ikke syden når det kommer til mobilsurfing. Sjekk om du har valgt "feil" ferieland i sommer. Foto: DinSide Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Joda, vi har fortalt deg at det er dyrt å surfe med mobiltelefonen i utlandet, men vet du hvor dyrt det kan bli?

Nordmenn som ferierer i Tyrkia og Kroatia i sommer, nyter ikke godt av EU-reglene som gir mer edruelige roamingpriser. Med litt uflaks betaler du 129 kroner for å sjekke norske nyheter én gang med mobiltelefonen.

Mobilbruk: Gjør dette før du reiser på ferie

Nedenfor ser du hva de vanligste norske mobiloperatørene tar betalt per MB hvis du surfer med mobilen i Tyrkia eller Kroatia:

Kroatia (Priser hentet inn 1. juli 2011)
 Croatian Telecom (T-Mobile)VIPnet/MobilkomTele2 Croatia
Telenor4040-
NetCom*8030-
Tele272,4180,4562,85
Chess7929-
Ludo Mobil5050-
One Call12912989
*Gjelder private abonnementer


Tyrkia (Priser hentet inn 1. juli 2011)
 TurkcellVodafoneAVEA
Telenor4040-
NetCom*3012530
Tele2999999
Chess2911229
Ludo Mobil505050
One Call999999
*Gjelder private abonnementer


129 kroner per MB

Som tabellen over viser, er det bare å glemme Facebook og annet på stranden hvis du ikke tåler en saftig mobilregning. Er du One Call-kunde i Kroatia og velger operatøren VIPnet (Mobilkom), betaler du hele 129 kroner per megabyte.

Bare Chess-kunder kommer under 30 kroner per megabyte i de to ferielandene, men selv dette er en nokså stiv pris for mobilsurfingen.

>>> Slik surfer du gratis med mobilen

Mye å spare på å velge rett

Men tabellen avslører også at det er store prisforskjeller mellom de ulike operatørene. Så mye som 100 kroner per MB datatrafikk skiller rimeligste og dyreste operatør i Kroatia. Du gjør derfor lurt i å sette deg inn i dette på forhånd og passe på at du søker deg frem til billigste mobiloperatør når du har ankommet landet.

Er du først inne på mobilsidene, så ta like gjerne en titt på hva det koster å ringe og tekste også. Forskjellene kan være store.

>>> Pass på innstillingene i ferien

Det arrangeres \"norsk uke\" på Hvar i Kroatia i sommer. Vi råder tilreisende til å la mobilen ligge i fred. Foto: Wikipedia Commons
Det arrangeres \"norsk uke\" på Hvar i Kroatia i sommer. Vi råder tilreisende til å la mobilen ligge i fred. Foto: Wikipedia Commons Vis mer