Stopp skattesøking via Facebook

Du klarer nok ikke stoppe skattesøket fullstendig, men her er en løsning som i det minste fungerer på Facebook.

<B>ØYE FOR ØYE:</B> Hvis du vil unngå at Facebook-vennene dine enkelt får opp skatteliste-informasjonen din, kan du stenge dem ute. Foto: Per Ervland/Colourbox.com
ØYE FOR ØYE: Hvis du vil unngå at Facebook-vennene dine enkelt får opp skatteliste-informasjonen din, kan du stenge dem ute. Foto: Per Ervland/Colourbox.com Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Dette er dagen hvor dyneløftere og uhelbredelig nysgjerrige kan finne ut hvordan i all verden naboen klarte å finansiere innkjørselen med svindyr larvikitt, men ikke alle er like glade for dyneløftingen.

Informasjonen rundt skattelistene blir stadig mer omfattende, og nytt av året er at flere nettsteder har laget såkalte Facebook-applikasjoner som gjør det svært enkelt å få en oversikt hvor mye alle på vennelisten din tjente i fjor.

Slik gjør du!

Hvis du synes snokingen skal begrenses til for eksempel DinSides skattesøk, der alt må gjøres manuelt, er det faktisk enkelt å blokkere applikasjonene som utleverer skattedataene dine.

Alle Facebook-applikasjoner som henter informasjon om andre brukere kan nemlig blokkeres.

Hvis du for eksempel går inn på TV2 sitt Facebook-skattesøk, finner du et alternativ som heter "blokker denne applikasjonen".

Slik ser det ut:

image: Stopp skattesøking via Facebook


Når det er gjort, har du forhindret at andre kan bruke applikasjonen for å hente ut skattedata via Facebook. Det betyr naturligvis ikke at de ikke kan søke i andre skattelister, men på Facebook blir de blokkert.

Her er lenkene til de alle Facebook-applikasjonene som utnytter skattesøket på denne måten. Du velger "blokkér applikasjon" slik som vist på eksempelet over, og gjør deretter dette for hver enkelt applikasjon.

MERK! Som en del lesere allerede har påpekt må du være logget på Facebook for at dette skal fungere.

Hva synes du om å bruke Facebook til å søke i skattelistene? Si din mening i forumet under!

Lyst til å diskutere?

Besøk vårt debattforum!