Stol ikke blindt på Statoil!

Statoils strømtilbud for annet halvår er sannsynligvis gunstig, men selskapet har i noen kommuner sammenliknet med en for høy strømpris for det lokale everket.

Statoil kjører for tiden den kanskje største reklamekampanjen for husholdnindsstrøm vi hittil har sett i Norge. Kampanjetilbudet, som er annonsert med helsiders annonser i de største avisene, på internett og ved hjelp av Direct Mail (DM), innebærer at man får billig strøm fra begynnelsen av juli og ut året.

Hvor billig er Statoils tilbud, og hvor mye kan du spare? Det forklarer Statoil i sine DM-er, som er distribuert i postkassene flere steder i landet. Det er trykket lokale versjoner av denne reklamebrosyren, hvor strømprisen til den lokale leverandøren er sammenliknet med Statoils.

Dessverre har Statoil i denne brosjyren brukt gale priser for sammenlikningen i minst to lokalområder:

  • I Hafslunds lokalområde i Østfold har Statoil sammenliknet med en Hafslund-pris som bare gjaldt noen dager etter at brosyren ble distribuert. Innen noen ville har rukket å bytte tilStatoil, ville Hafslund ha satt prisen kraftig ned.
  • Hafslund hadde også varslet enda en prisnedgang, fra 31. mai, til et nivå omtrent like lavt som det Statoil tilbyr fra begynnelsen av juli.

Statoil skriver i sin brosyre at Hafslund vil sette ned prisen, men bommer på nivå og dato.

Den samme tabben har kommet for dagen i en kommune i Sogn og Fjordane. Her kaller en lokal everksjef Statoils beregninger for tull.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Statoil hevder å ha bygget sine prisssamenlikninger på Konkurransetilsynets prisliste av 6. april. Men selskapet har brukt tallene ukritisk, for noen feil har sneket seg inn.

Det skulle nok i alle fall ikke skade å ta en titt på DinSides strømkalkulator for å sjekke de lokale prisene der før man bytter.