Stengt 24. desember

Hva gjør du når du har glemt potetene eller mandelgaven til juleaften? Det er mulig å få kjøpt herlighetene selv om de vanlige butikkene er stengt.

I år er det et spesielt år: 24. desember faller nemlig på en søndag, og derfor er det ingen formiddagsåpene butikker på selveste juleaften. Vanligvis ville en del butikker hatt åpent til klokka 12:00 på juleaften.

DinSide håper at denne informasjonen kan bidra til at alle handlerundene dine er unnagjort den 23. desember. Hvis ikke, ja da er det faktisk mulig å redde seg ut av pinen. Vi viser deg hvordan.

Siste sjanse

Siste sjanse for å handle i stormagasiner, handlesentre, matbutikker og vanlige butikker er klokka 18:00 lørdag 23. desember. Alle butikkene vi snakket med stenger på dette tidspunktet. Avvik kan naturligvis forekomme.

Brustadbua

Den nye lov om åpningstider av 26. juni 1998 gir butikker som har et areal under 100 kvadratmeter, og som hovedsakelig selger butikks- og dagligvarer, lov til å holde åpent søndag- og helligdager.

I de fleste større byer finnes butikker som har spesialisert seg i å være små nok til å holde åpent når de andre er stengt.

For eksempel vil Rimi i Bogstadveien i Oslo ha åpent i julens helligdager.

Bensinstasjonen

La det være sagt med en gang; bensinstasjonen kan veldig lett bli redningen din i den søte juletiden. Vi har snakket med hovedkontorene til de største norske bensinselskapene som inkluderer Hydro-Texaco, Statoil, Shell og Esso.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Alle selskapene melder om åpne butikker både 24., 25. og 26. desember. Åpningstidene varierer, de fleste døgnåpne stasjoner vil også ha døgnåpent 24.-26. desember, men en del stasjoner vil bare holde åpent på dagen. Alle hovedkontorene vi snakket med vil som minimum ha åpne bensinstasjoner fra 09:00-16:00. De fleste vil også åpne tidligere og stenge senere enn dette.

Mulighetene er dermed åpne for deg som ikke har husket alt før lillejuleaften. Men vær oppmerksom på at maten er opp mot 80 prosent dyrere enn i de billigste matbutikkene. Dette kan du leser mer om i vår tidligere pristest av bensinmaten.

DinSide hjelper deg

Er du blant de som står med skjegget i postkassen den 23. desember på kvelden, og ikke har fått kjøpt julegaven til tante Anna og Onkel Sigurd? På lørdag 23. desember finner du en guide til kjøp av julegave i siste liten. Husk derfor å lese DinSide – også på lørdag.