Stenger deg ute

Når flere og flere forsikringsselskaper krever at du tegner mer enn én forsikring, blir tilbudet dårligere.

[Ugjyldig objekt (NAV)]

Seks av de ti største forsikringsselskapene ønsker ikke å inngå i noe kundeforhold dersom du bare trenger innboforsikring. Dermed blir valgmulighetene færre for forbrukeren. Dette rammer blant annet studenter, nyetablerte par, pensjonister og enslige. De har ofte ikke bil eller båt de trenger å forsikre.

I oktober i fjor lagde vi en lignende pristest på innboforsikring. På dette tidspunktet var det bare tre av ti forsikringsselskaper som ikke ville gi tilbud på innboforsikring alene. På tre måneder er det altså ytterligere tre forsikringsselskaper som har valgt å stramme reglene.

Jurist i Forbrukerrådet, Paal Bjønness, er ikke kjent med denne utviklingen.

- Jeg vil råde folk til å forhøre seg rundt, før de velger forsikringsselskap. Hvis det er slik at mange selskaper stiller krav om at man må tegne flere forsikringer i samme selskap, bør man vurdere om dette er et bra tilbud. Det kan jo tenkes at de har et bra tilbud på innboforsikring, men at bilforsikringen er dyrere enn i andre selskaper, sier Bjønness.

Sunniva Birkeland, avdelingsleder for produktområdet i Vesta, bekrefter at Vesta bare ønsker kunder som tegner flere forsikringer.

- Likvel kan det avhenge av hvilken kundekonsulent du snakker med, og hvordan du selv takler henvendelsen. Klarer du eksempelvis å dokumentere at du bare trenger en innboforsikring, er det mulig å gjøre et unntak, sier Birkeland.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Retningslinjene er altså ikke alltid helt klare for forbrukerne. Ønsker du tilbud fra et av de selskapene som i utgangspunktet ikke har lyst til å ha deg som kunde, må rådet altså være å argumentere godt og grundig for din sak.