Slankepiller fungerer godt sammen med potetgull og cola.
Slankepiller fungerer godt sammen med potetgull og cola.Vis mer

Stem på unyttigheter

Disse var de 25 mest vanvittige forslagene til unyttige produkter vi fikk fra leserne. Stem og vær med i kåringen av kongerikets 10 dummeste ting.

Responsen på konkurransen om de mest unyttige produktene, var overveldende. Vi fikk inn flere hundre bidrag. Avstemningen stenger onsdag 1. november klokka 12.00.

Klassikere

Den automatiske såpeboblerblåseren er et must for alle såpeboblere. Blåsingen kan nemlig være et forferdelig slit.

Bananholderen ble udødeliggjort av Karl i TV-serien Mot i Brøstet. Bananer kan ikke ligge - de må henge. Da blir de nemlig så mye, mye bedre.

Selvsagt bør du ha briller med vinduspussere som går på batterier. Du tilhører nemlig eliten av landets "Movers & Shakers" med denne anordningen. Og det synet!

Er ikke puppene like stramme som før? Redningen er nær. Glem BH'en - prøv i stedet bystetapen. Kledelig på menn.

Den velkjente bad-kjedsomheten er nå en saga blott. Den eminente dorullholderen m/radio skaper futt og fart. Gir programmet "Midt i trafikken" en ny dimensjon.

Popcornmaskinen er svært hendig. Du kan vente i sofaen mens popcornet spres utover hele kjøkkenet. Garantert konfetti-liknende tilstander.

Den elektriske vinkork-opptrekkeren får det til å klirre i vinglassene. Ledningen er ofte 30 cm lang. Dermed må du åpne flaska liggende langs gulvet. Moro for festdeltagerne.

Tegnere trenger det nok, men hva skal andre dødelige med det elektriske viskelæret? Hendig på en stille eksamen med 50 medstudenter.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Blir lyden av hårveksten i ørene for plagsom? Fortvil ikke - bruk den elektriske ørehårsfjerneren.

En vanlig sparebøsse er jo alt for kjedelig. Pengene blir mye mer spennende å spare med en enarmet banditt-sparebøsse.

Lurer du på hvor den ekle lyden kommer fra? Den stammer fra den elektroniske nøkkelvarsleren - som gir beskjed dersom du kommer for langt unna nøklene.

En hengende uro finnes i mange hjem. Den har ytterst få bruksområder foruten å skape en evig, akustisk støy. Nerveslitende.

Nykommere

Å skjære kakestykker er en opprivende syssel. Bruk da den syngende kakespaden, som lystig spiller "Happy Birthday" for deg.

Det samme kan sies om kjærlighet-på-pinne med musikk. Opphavet til begrepet søt musikk.

Du kan jo ikke ta på deg en kald lue. Hodet ditt klarer ikke å varme opp ulla i plagget. Derfor må du ha hjelp av luevarmeren.

En klassiker er utvilsomt moppetøflene. Med dem kan du spasere rundt i leiligheten og moppe gulvet samtidig. Kan benyttes både tørre og våte. Prøv ellers å surre på deg et par våte vaskefiller.

Alt kan kombineres

Krystallklart; Propper du deg full av slankepiller, får du en stram modellkropp i en fei. Funker best sammen med potetgull og cola. Ta dessuten en pille og jogg en halv time.

Ingen jul uten musikk. Et juletre av plast som spiller julesanger slår flere fluer i en smekk. Burde det også inneholdt en nisse?

Fest en tepose til pingvinens nebb, skru nebbet ned i tekoppen og still inn antall minutter. Når tida er ute, hever pingvin-tepose-passeren teposen opp fra koppen. Et absolutt must.

Den sinnrike peilepinne-avtørkeren er noe alle bileiere ikke klarer seg uten. Det er en plastholder til å feste i motorrommet. Når du skal peile oljen, stikker du peilepinnen inn i avtørkeren. Essensielt.

Begynner ekteskapet å bli litt dødt? Den roterende slipsholderen gir deg et nytt slips hver gang og ny spenning i hverdagen.

Sigarett-giljotinen løser for alltid problemet med rykende sigaretter i askebegeret. "Giljotinen" kutter uten nåde gloen av sigarettene. Inspirert av den franske revolusjonen.

Spaghetti er vanskelig. Den roterende spaghetti-gaffelen gjør at du slipper den altoppslukende oppgaven med å vri gaffelen.

En klassiker fra USA: En solcelledrevet lommelykt. En lommelykt brukes i mørket. Der er det sjelden sol.

Utrolig, men sant: Tåstrekkeren finnes på markedet. Den brukes (av kvinner?) til å rette ut tær som har blitt krokete av for små og trange sko.

Vinnerne

Vi fikk inn vanvittige mange forslag til produkter, men avstemningen var noe beskjedent besøkt. Likevel var det i grunnen aldri noen tvil. Solcelle-lommelykta var det desidert mest unyttige produktet i avstemningen. Det fikk 74 stemmer. Forslaget kom fra Richard Bruvik i Bergen. DVD-film er avsendt.

Nest mest stemmer fikk moppetøflene, som flere sendte inn forslag om. Tøflene fikk 25 stemmer. Den som først foreslo det, var David Rukavina i Oslo, som har mottatt en DVD-film i posten.

Tredje mest stemmer fikk den unnværlige tåstrekkeren, foreslått av Kari Skjervheim i Erdal. Tåstrekkeren fikk 23 stemmer, og DVD-film er sendt.

Vi takker leserne for entusiastisk deltakelse i konkurransen.