Stem på de sureste bilutgiftene

[Ugjyldig objekt (NAV)]

Som bil eller motorsykkeleier føler du deg ofte som statens melkeku nummer en. At bensinen er dyr er en ting, men i tillegg kommer bompenger og alle de andre årlige avgiftene.

Aller mest irriterende er årsavgiften, som selvsagt føles dobbelt urettferdig hvis du både har bil og MC.

Som om dette ikke er nok kan du fort bli bøtelagt i hytt og pine. Parkeringsbøter og fartsbøter kommer alltid som en sur overraskelse.

Bilforsikringen er også en evig kilde til irritasjon, og er en av de årlige regningene som alltid kommer som et sjokk. Skulle du være så uheldig å måtte bruke forsikringen kan du også se fram til en skyhøy egenandel.

Evig utgiftspost

Har du bil, kan alt skje. Og fellesnevneren er at alt er dyrt.

Alle unødvendige reparasjoner og innkjøp av deler er ditt mareritt, og mekanikerens sommerbonus. Vi nevner i fleng: Dekk, felger, kløtsj, kulelagre, reimer, plugger, olje, knuste lykter og brukne antenner.

Har du bilalarm? At det er praktisk er det ingen tvil om, men det er ikke fullt så morsomt når den ryker og bilen går i lås. Ikke bare må du ha hjelp til å starte igjen, du kjøper selvsagt også ny alarm.

EU-kontrollen

At vi ikke vil ha bilvrak kjørende rundt i gata er en ting.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Noe helt annet er å kalle inn tre-fire år gamle biler til kontroll. Å betale 400-500 kroner for å avdekke at skiltlyset er i ustand virker irriterende. Slik det fungerer i dag, kan det føles som om EØS-kontrollen er iscenesatt kun for å holde liv i landets utallige bilverksteder.