Statoil sluker Jet

Statoil kjøper alle de skandinaviske Jet-stasjonene. Blir det dyrere for forbrukeren?

Publisert
Sist oppdatert

Statoil utvider sin markedsposisjon for selvbetjente bensinstasjoner, ved å kjøpe Jet-stasjonene i Norge, Sverige og Danmark fra ConocoPhillips.

Spar tusenvis på bensinen

274 nye stasjoner


ConocoPhillips' Jet-stasjoner skal komplettere Statoils nettverk av bemannede stasjoner. Ifølge en pressemelding fra Statoil, skal det være en enkel sak å integrere disse ubemannede stasjonene i Statoils nett av bemannede stasjoner.

Med dette kjøpet får Statoil 274 nye ubemannede stasjoner, herav 39 i Norge, 72 i Danmark og 163 i Sverige.

Både kjøper og selger er blitt enige om ikke å gå ut med hvilken pris det er betalt for stasjonene. Den europeiske kommisjonen må imidlertid godkjenne kjøpet.

Fyll aldri på en tirsdag

Høyere priser?

Spørsmålet er, vil dette ha en negativ betydning for bensin- og dieselprisene på Jet-stasjonene? Som DinSide tidligere har vist, har Jet en av markedets aller billigst gjennomsnittspriser på drivstoff.

Vil dette fortsette etter oppkjøpet?

DinSide har forsøkt å få en kommentar fra Statoil, noe som foreløpig ikke har vært mulig. Vi kommer tilbake med mer informasjon når det er mulig.

Kilde: Pressemelding fra Statoil.

Mer om bensin:


Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer