Blir det andre boller på bensinstasjonen? <i>Foto: Per Ervland.</i>
Blir det andre boller på bensinstasjonen? Foto: Per Ervland.Vis mer

Statoil dyrest på bensin

To oljegiganter skal fusjonere, og den ene er allerede dyrest på bensin. Vil det påvirke bensinprisene?

Uberørt

Bensin- og dieselprisene til gamle Hydro-Texaco (nå YX), kommer sannsynligvis ikke til å bli påvirket av fusjonen mellom Hydro og Statoil.

For i sommer kjøpte nemlig Reitan-gruppen samtlige aksjer i Hydro Texaco, og oppkjøpet inkludererte både oljevirksomheten og bensin- og servicestasjonene. Reitan har dermed overtatt over 750 stasjoner langs veiene i Norge og Danmark.

- Hydro er helt ute av forbrukermarkedet, og dermed kommer YX-kjeden til å være helt uberørt av denne fusjonen, forklarer markedsansvarlig i YX-kjeden, Johan Kraft Johanssen

Den nye kjeden heter altså YX, men ikke alle stasjonene har byttet navn enda.

- Senest 1. april 2007 skal alle stasjonene ha nytt navn og utseende, sier Johanssen.

Statoil dyrest

- Denne fusjonen kommer ikke til å få noen betydning for bensinprisene. Hydro har jo solgt seg ut av dette markedet, og det ligger heller ikke i kortene at det vil få noen betydning for Statoil-kjeden, sier Ole Morten Aanestad, informasjonsdirektør i Statoil.

Flaks, skal det vise seg, for Statoils bensinkunder. For som tabellen under viser, har Statoil (ifølge over 30.000 innrapporterte priser til DinSides bensindesk) hatt den høyeste snittprisen i 2006. Statoil ligger i snitt 34 øre over den billigste stasjonen. Når vi vet at svekket konkurranse på leverandørsiden har en tendens til å presse prisene oppover, er det bare å håpe at Aanestad har rett.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Aanestad har imidlertid ingen kommentarer til at Statoil, ifølge bensindesken til DinSide, er landets dyreste bensinkjede.

Bensinpriser 2006
StasjonSnittpris
Shell Express10,92
Smart10,97
Jet11,00
Rema11,05
Best11,08
Uno-X11,08
1-2-311,19
Hydro-Texaco (Blir til YX)11,20
Esso11,20
Shell11,21
Uavhengige stasjoner11,22
Statoil11,26
Snittpriser fra 01.01.06-18.12.06.


Trykk her for å se dagens bensinpriser.

Gode nyheter for aksjonærer

Om ikke bensinkundene har noe å glede seg over i dag, så har i alle fall de som sitter med aksjer i Hydro en fin dag - kursen har nemlig i skrivende stund gått opp med over 20 prosent!

Les mer om bensin: