Står i kø utenfor banken

Står i kø utenfor banken

Amerikanske bankkunder tar ut sparepengene i panikk etter kollaps.

Publisert
Sist oppdatert

I California, i USA, står nervøse bankkunder i kø utenfor boligbanken IndyMac, som kollapset på børsen, ifølge Dagbladet.no.

Hvordan påvirker krisen oss?

USAs Sentralbank har tatt over administrasjonen av IndyMac, og lover at kundenes penger er trygge. Det kan riktignok ta flere år før de får tatt ut, eller brukt pengene sine. Men myndighetene lover et innskudd på maks 500.000 kroner per kunde. Før kundene kan få resten av sparepengene sine må sentralbanken rydde opp i IndyMacs økonomi.

Røverkjøp på Floridas boligmarked

Fredag kollapset IndyMac etter at kunder har tatt ut 6,6 milliarder de siste to ukene, mye på grunn av negative oppslag i mediene. Kundeflukten kan også komme av den mistroen amerikanske bankkunder har til bankene, ifølge Dagbladet.no.

Vil sikre amerikanske boligbanker

Myndighetene har laget hjelpetiltak for å hindre at flere banker kollapser, for å unngå fullstendig kollaps. Det vil også innskrenke skaden av ringvirkningene utenfor USA, ifølge Dagbladet.no.

Tøff tid

George W. Bush, USAs president, prøver å beroligge folk.
- Vi går gjennom en tøff tid. Men økonomien vokser, forbrukerne bruker penger, eksporten fortsetter å øke og amerikansk produktivitet er fortsatt høy, sa Bush på en pressekonferanse tirsdag, sa Bush på tirsdag, ifølge en pressemelding fra Ntb.

Kan det samme skje i Norge?

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer