Stadig flere bruker mobilbank

Minst 45.000 nordmenn bruker allerede mobilbank, og bankene tror på en kraftig vekst i bruken av denne tjenesten i år.

Fem banker tilbyr i dag banktjenester på mobiltelefonen. DnB NOR er størst med drøyt 18.000 mobilbankkunder, SkandiaBanken har rundt 11.000, mens Hedmark Sparebank, Nordlandsbanken og Storebrand Bank har vel 15.000 mobilbankkunder til sammen, skriver Aftenposten.

EDB Business Partner, som drifter de fleste banksystemene i Norge, lanserte i fjor sommer mobilbank, som betyr at man kan utføre enkle banktjenester via mobiltelefonen.

Populært

- Tjenesten er blitt veldig populær. De som har begynt å bruke den ser hvor enkelt det er, og de bruker den ofte. Vi ser også at det er mest unge mennesker som bruker mobilen som bankkanal, sier Eva Trasti, konserndirektør for Bank og Finans i EDB Business Partner.

Illustrasjonsfoto: Per Ervland
Illustrasjonsfoto: Per Ervland Vis mer


Selskapet forventer at denne tjenesten vil ta kraftig av fremover. Ifølge Trasti er flere banker er på vei til å tilby mobilbank til sine kunder.

- Mobilbanken er et kanal- og teknologiskifte, på linje med nettbanken da den kom for ti år siden. En sammenligning av bruksmønsteret for nettbank på den tiden og mobilbank nå, viser at de to har mye av den samme utviklingen, sier Trasti.