Stabile fastrenter i Lånekassen

Kun små justeringer av rentene fra 1. mars.

<b>NYE SATSER:</b> Anne-Berit Herstad er i dag ute med et nytt fastrentetilbud til deg som har studielån i Lånekassen. Men det er ingen grunn til å la seg friste. For de fleste lønner deg seg med flytende rente. Foto: Lånekassen
NYE SATSER: Anne-Berit Herstad er i dag ute med et nytt fastrentetilbud til deg som har studielån i Lånekassen. Men det er ingen grunn til å la seg friste. For de fleste lønner deg seg med flytende rente. Foto: Lånekassen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det er igjen mulig å binde renten på studielånet hos Lånekassen. Ønsker du å binde renten, må du gjøre det i perioden 1.–12. februar. Den nye renten vil i så fall være gjeldende fra 1. mars.

– Mens vi hadde en renteoppgang i høst og en liten nedgang på begynnelsen av 2014, holder fastrentene seg stabile ut april, sier Anne-Berit Herstad, kommunikasjonsdirektør i Lånekassen.

For de fleste er dagens tilbud noe man bør si nei til.

Blant kunder som har inngått fastrenteavtaler tidligere, viser nemlig Lånekassens egne tall at åtte av ti har tapt på det.

Slik er de nye satsene

Dagens tilbud fra Lånekassen har kun marginale justeringer sammenlignet med forrige fastrentetilbud.

Mens tre års fastrente synker med knappe 0,1 prosentpoeng, stiger ti års fastrente med det samme. Fem års fastrente holdes uendret.

Disse satsene gjelder fra 1. mars:

  • 2,673 prosent for tre års bindingstid
  • 3,162 prosent for fem års bindingstid
  • 3,941 prosent for ti års bindingstid

Flytende studielånsrente vil fra 1. mars være 2,477 prosent.

Interessen for fastrentelån er generelt høyere når denne rentesatsen er lavere enn den flytende renten. Det er ikke tilfelle med dagens tilbud. Ønsker du likevel å binde renten, må du søke om det på Dine sider på lanekassen.no. Her kan du logge inn med BankID.

Les også: Du låner vel ikke bort kodebrikken?

Forutsigbarhet

174.000 av Lånekassens kunder har fastrente på studielånet sitt, 424.000 har flytende rente. Andelen kunder med fastrente har gått noe ned sammenlignet med i fjor.

Inngåelse av en fastrenteavtale handler først og fremst om forutsigbarhet. Det er flytende rente som har vist seg mest lønnsomt over tid.

Et alternativ til fastrenteavtale er å inngå en fastrenteavtale med seg selv. Sett heller av litt ekstra på en høyrentekonto hver måned, så har du litt å gå på om renten skulle stige.

Det beste høyrente-tilbudene ligger vesentlig høyere enn dagens lånerenter fra Lånekassen.

Dagens beste sparerenter finner du her

Lyst til å diskutere?

Besøk vårt debattforum!