For tidlig sædavgang, som rammer mellom 30 til 40 prosent av alle menn, kan i verste fall gå ut over forholdet. Nå mener bristiske forskere at de har kommet frem til det som vil bli en revolusjonerende behandlingmetode.  Foto: Colourbox
For tidlig sædavgang, som rammer mellom 30 til 40 prosent av alle menn, kan i verste fall gå ut over forholdet. Nå mener bristiske forskere at de har kommet frem til det som vil bli en revolusjonerende behandlingmetode. Foto: ColourboxVis mer

Sprayen som bedrer sexlivet

Spray på og hold ut lengre.

I en norsk spørreundersøkelse fra henholdsvis 1987 og 1997 var prematur ejakulasjon (for tidlig utløsning) det hyppigst forekommende seksuelle problemet blant menn. Flere eksperter mener det rammer så mange som 30-40 prosent.

Nå mener ekspertene at et nytt britisk legemiddel vil revolusjonere behandlingen for tidlig utløsning. Det melder Mail Online.

Les også: Tidlig sædavgang er arvelig

Behandling på boks

En nylig utført test påviste at legemidlet, som kommer i form av en sprayboks, hadde fire ganger så bra resultat enn det mennene som brukte en placebospray hadde. Legemiddelet reduserer følsomheten, og utsetter derfor sædavgangen.

I motsetning til impotens, kan tidlig sædavgang ramme menn i alle aldre, selv om det er mest vanlig blant menn under 40.

Tidlig sædavgang kan komme av faktorer som nervøsitet og stress, men kan også være en bivirkning av for eksempel prostatasykdommer. Menn som sliter med et annet vanlig problem, impotens, har også risiko for å rammes av for tidlig sædavgang.

Flaut å søke hjelp

Paradoksalt nok, viser forskning at dette er det helseproblemet menn kvier seg mest til å oppsøke hjelp for.

Les også: Diabetikere sliter med potensen

I dag brukes enkelte antidepressive medikamenter og lokalbedøvende salve i behandlingen av for tidlig utløsning. Men de antidepressive midlene kan føre til nedsatt libido, og bruk av salve har medført at både mennene og deres partnere mister noe av seksualnytelsen på grunn av nedsatt følsomhet.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Andre behandlingsmetoder innebærer psykologisk rådgiving og læring av seksuelle teknikker som forsinker utløsningen. Nå håper ekspertene at det nye medikamentet, utviklet av Plethora, vil kunne behandle denne forstyrrelsen uten bivirkninger.

- Betydningsfull

Legemiddelet, som heter PSD502, består av lidocain og prilocaine, som vanligvis brukes av hudspesialister for å bedøve huden.

Les også: Her er tipsene for å holde ut lenger i sengehalmen

Legemiddelet er utprøvd på 300 europeiske menn fra fire land. Sprayen ble brukt over 12 uker, og resultatene viste at den gjennomsnittlige utløsningstiden var fire minutter, mot ett minutt for de som brukte en placebospray.

Sprayen har vist seg å ha effekt etter kun fem minutter, og skal ikke påvirke den seksuelle nytelsen.

- Vi ser på disse resultatene som like betydningsfulle som det Viagra var i tilsvarende fase, sier Dr. Mike Wyllie, vitenskapelig sjef i Plethora, til Mail Online.

Medikamentet er forventet å nå hyllene i Storbritannia neste år.