Spørsmål og svar for selgere

Lurer du på hvordan du blir en selger, hvordan du skal selge varer, eller hvordan tiltrekke flest mulig budgivere? Les vår lille veiledning...

Hvordan bli selger på DinSide Auksjon?

Bruk denne registreringssiden og fyll ut skjemaet. Klikk så på "Send"-knappen, og du vil motta en epost med et seks-sifret ID-nummer samt et passord.

Hvordan selge en gjenstand?

På hovedsiden for selgere klikker du på "Selg"-knappen for å komme til et skjema hvor du fyller ut opplysninger om den gjenstanden du skal selge.

Her er liten bruksanvisning.

Navn på gjenstand Det er lurt å skrive en tittel som vil lokke budgivere til din gjenstand, i tillegg til at den informerer hva slags type gjenstand det dreier seg om.

Velg kategori Her finner du en kategori som best passer for det du skal selge. Finner du ikke en passende kategori, kan du bruke kategorien Annet/Diverse som er i bunnen av listen. Send gjerne en epost til auksjonarius dersom du vil at det skal legges til flere kategorier.

Hent et bilde Du trenger ikke å inkludere et bilde av det du skal selge, men dette kan tiltrekke flere budgivere. Du kan bruke et digitalt kamera til å ta bilder eller en skanner til å klargjøre bilder for bruk på Internett. Maksimumsstørrelsen er 50 kb, og de fleste digitale kameraer og skannere har programvare som kan redusere størrelsen på dine bilder. Kontakt gjerne auksjonarius dersom du trenger hjelp til å legge inn bilder.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Antall Skal du selge flere enn ett eksemplar av samme gjenstand, oppgi antall her. Disse gjenstandene vil bli fordelt til budgivere med de høyeste budene, etter deres ønske om antall.

Start Bud Dette er åpningsbudet du vil starte auksjonen på. Det kan være lurt å sette dette så lavt som mulig - for å tiltrekke seg flest mulig budgivere. På den andre side så kan et høyt startbud signalisere at hva slags minstepris du forventer deg.

Minstepris Dette er den laveste prisen du er villig til å selge en gjenstand for. Budgivere vil ikke kunne se hva denne prisen er, men vil få beskjed om at det eksisterer en minstepris. Budgivere vil også få beskjed når minsteprisen er passert, men de kan fortsatt legge inn bud på gjenstaden helt til auksjonen er avsluttet.

Budøkning Her bestemmer du minstedifferansen mellom eksisterende og nye bud som budgivere må legge inn for å kunne være med på din auksjon. Det kan lønne seg å bruke runde beløp, for å gjøre det mest mulig oversiktlig, for eksempel 10, 50, 100 eller 200 kroner. Du vil få tilsendt en epost hver gang noen legger inn et bud.

Start Dato Skriv inn dato og klokkeslett for når du du vil at auksjonen skal starte. Dersom du ikke endrer feltet vil auksjonen starte øyeblikkelig.

Varighet Du kan velge mellom å ha en auksjon i en eller flere dager. Det er ulike strategier når du skal bestemme hvor lenge en auksjon skal vare. Det er ikke nødvendigvis slik at lange auksjoner tiltrekker seg flest budgivere; ofte kan korte og hektiske frister være et godt lokkemiddel.

Beskrivelse Beskriv gjenstanden så godt som mulig. Fokuser spesielt på detaljer og hva som gjør at denne gjenstanden er interessant. Faktaopplysninger er viktige, og det kan også lønne seg å fortelle på forhånd hvordan du foretrekker betaling og levering. Du kan også skrive hva slags minstepris du forventer deg, eller om budgiverne kan komme og se på gjenstanden hvis de har lyst. Jo bedre informasjon du gir budgiverne, jo større sjanse er det for å få solgt gjenstanden din.

Det er ingen som legger inn bud på mine auksjonsobjekter, hva bør jeg gjøre ?

Legg gjerne ved et bilde av det du skal selge, og så mye informasjon som mulig. Kjøpere vil ha lettere for å handle fra deg hvis auksjonsobjektet er nøye beskrevet, samt at du på forhånd informerer om foretrukket betalingsmåte og frakt.

Du kan også spare deg for hundrevis av spørsmål ved å gi kjøperne mest mulig informasjon. Det kan være lurt å redusere startprisen på det du skal selge, i tillegg til å redusere minsteprisen. Flere kjøpere vil bli med, hvis inngangsbarrierene er lave. Jo flere kjøpere, jo større sjanse er det for at de vil konkurrere med hverandre.

Hvordan skal jeg få penger fra kjøperen med det høyeste budet?

Kjøper skal ta kontakt med selgeren innen tre dager etter at auksjonen er avsluttet, men det er ingenting i veien for at selgeren kan opprette kontakten også. Frakt og betaling avtales så mellom kjøper og selger, og det kan du lese mer om her

Hvordan får jeg positiv tilbakemelding i min karakterbok?

Send varene i tide, sørg for at kjøper kan betale på en enkel og grei måte, og pass på at gjenstandene du selger har den kvaliteten du opplyste om. Som selger er du nemlig ansvarlig for de varene du selger. Dersom kjøper opplever deg som en vennlig, effektiv og hyggelig handelspartner, vil du få tilbakemeldinger om dette.

Slike positive kommentarer vil hjelpe deg når du skal selge noe senere. Du kan også tipse kjøperen om å legge igjen en kommentar på deg, og husk også å selv gi tilbakemelding på dine handelspartnere.

Hvem legger inn bud på mine varer?

Ved hjelp av Karakterboken kan du undersøke hva slags rykte kjøperne har. I tillegg kan du legge inn egne kommentarer og karakterer. En kjøper med et godt rykte vil sannsynligvis betale for seg, og kan meget mulig bli en fremtidig kunde hos deg dersom du skal selge andre gjenstander. Når kjøper tar kontakt med deg, kan dere også avtales å snakke via telefon. Det kan være lettere å få et inntrykk av kjøperen når du får høre stemmen og uttrykksmåten hans/hennes. Kjøpere vil også føle seg tryggere etter å ha snakket med deg på telefonen.

Hvordan bruker jeg minstepris?

Du bør ha en god grunn for å bruke høye minstepriser. Budgivere kan ofte holde seg unna auksjonsobjekter som har slike priser, og ikke alle varer er like egnet til minstepriser. Det beste tipset er å sette en minimumspris som er fornuftig, ettersom mange av kjøperne som kommer til DinSide Auksjon er på jakt etter gode tilbud.

Du bør likevel dekke eventuelle kostnader (men husk, bruk av DinSide Auksjon koster ikke noe), samt sitte igjen med litt fortjeneste. Ved å sette skyhøye minstepriser vil du tiltrekke færre budgivere, og sannsynligvis ikke få solgt auksjonsobjektet. Det kan hjelpe salget å oppgi minsteprisen, etter at det har kommet inn en del bud.

Hvordan finner jeg ut om jeg har fått solgt en gjenstand?

Du vil få tilsendt en epost som informerer deg om dette. Du kan også gå til resultatlisten, som ligger på hovedsiden på DinSide Auksjon og se hvem som ga det høyeste budet på ditt auksjonsobjekt. Har du lagt inn auksjonsobjektet i budoversikten, kan du også gå til denne siden for å se resultatet.

Kan jeg forandre pris, mengde eller minstepris etter at auksjonen har startet ?

Svaret på dette er NEI. Når auksjonen er igang, kan du ikke forandre på disse parametrene.

Når dukker auksjonsobjektet mitt opp i DinSide Auksjon?

Straks du har trykket på "Send"-knappen så vil systemet legge informasjonen om din gjenstand inn i vår database. Du kan gå til kategorisiden eller budsiden for å se at gjenstanden din dukker opp. Dersom du fortsatt ikke ser gjenstanden, kan du trykke på "Refresh"-knappen i nettleseren din. Send en epost til auksjonarius, dersom du ikke finner gjenstanden.

Hvordan fjerner jeg en gjenstand?


Dersom du har lagt inn en gjenstand dobbelt, ta kontakt med auksjonarius så vil den ene gjenstanden bli fjernet. Det er kun auksjonarius som kan fjerne gjenstander fra auksjonen. Du kan imidlertid avslutte auksjonen ved å gå inn på selger-menyen og velge "Avslutt nå" under "endre en gjenstand"-siden. Så lenge det ikke har kommet inn noen bud, så vil auksjonen på den gjenstanden avsluttes umiddelbart.

Jeg får ikke kontakt med kjøper via epost

Det kan gå et par dager før du får svar, men vær klar over at selv om ikke vedkommende sjekker eposten sin daglig betyr ikke dette nødvendigvis at kjøperen ikke er interessert i å kjøpe varen fra deg. Dersom du fortsatt ikke får svar, eller om denne personen trekker seg, kan du gå til det nest høyeste budet. Du bør vente i minst tre dager før du gjør dette, og husk også å sende en oppdatert melding til den som hadde gitt høyeste bud.

Hva koster det å selge varer?

Hos DinSide Auksjon koster det ingenting å selge dine varer. Vi tjener penger på annonsering. Annonsering kan faktisk være en god måte å profilere din bedrift, deg selv, eller dine varer på. For mer informasjon ta kontakt med vår markedsdirektør.

Driver du ditt eget firma eller jobber du med salg i et større firma kan du selv legge ut varer for salg hos DinSide Auksjon. Vår auksjonarius kan også legge ut varer for deg. DinSide Auksjon er et ypperlig sted å selge ut restlageret, eller selge nye gjenstander uten å måtte bruke mange penger på reklame og markedsføring.

Hva betyr Gull og Sølv symbolet ved siden av auksjonsobjektene?

Dette viser at auksjonsobjektet har høy budaktivitet og er en ettertraktet gjenstand. Gull indikerer meget høy aktivitet, mens sølv forteller at det er flere bud en gjennomsnittet hos DinSide Auksjon.

Hva skjer dersom ingen byr på mine gjenstander?

Enten har du satt en for høy startpris på auksjonsobjektet, ellers så er det ingen interesse for øyeblikket. Når auksjonen er avsluttet kan du legge inn auksjonsobjektet på nytt, og kanskje forandre litt på beskrivelsen eller legge ved et bilde.

Kan jeg forandre beskrivelsen på mine auksjonsobjekter?

Det er mulig å endre beskrivelsen eller legge til et bilde så lenge ingen har lagt inn bud på auksjonsobjektet ditt.

Hvordan bør jeg sende gjenstandene mine ?

Skal du frakte eller sende gjenstanden i posten, pass på å pakk den godt inn. Det er også en god regel å sende gjenstanden straks du har fått betaling, slik at kjøper slipper å vente for lenge. Skal du sende avgårde noe dyrt, kan det lønne seg å tegne en forsikring med fraktleverandøren. Det kan hende av forsendelsen blir skadet, og de fleste fraktleverandører har en eller annen form for forsikring. Du kan også lese mer om hvordan du skal frakte.

Jeg har et spørsmål, men finner ikke svaret her

Auksjonarius vil fortløpende oppdatere denne hjelpesiden med svar på spørsmål fra brukerne. Finner du ikke svaret på ditt spørsmål kan du sende en epost til auksjonarius

Klikk på det du lurer på

Hvordan man gir bud

Auksjonsreglene

Frakt og betaling

Tilbake til hovedsiden for DinSide Auksjon