Spiser mest på restaurant

Kvinner har en tendens til å få i seg både flere kalorier og mer fett, når de spiser ute. Spiser du mer på restaurant?

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Du forsøker å leve et forholdsvis sunt liv, og har faste rutiner i forhold til hva du spiser, når du spiser og hvor ofte. Men ute på restaurant blir det ofte andre boller. Du stapper i deg maten, gjerne flere retter og setter hele kostholdsrytmen din på hode. Kjenner du deg selv igjen? Du er nok i så fall ikke den eneste.

Slik holder du kalori-inntaket i sjakk når du spiser ute:

En ny studie, som inkluderer både kvinner som slanker seg og som har en tendens til å overspise, viser at begge grupper sluker mellom 200 og 300 ekstra kalorier når de spiser ute, skriver Reuters Health. Også kvinner som er tilbøyelige til å overspise, fråtser ofte i seg maten ute på restaurant.

Over en testperiode på to uker, skjedde en tredjedel av tilfellene med overspising på restaurant.

- Restauranter er risikofylte omgivelser for overspisere og slankere. De mister ofte kontrollen og overdriver matinntaket, sier studieleder Dr. Gayle M. Timmerman.

Studien er publisert i tidsskriftet Western Journal of Nursing Research.

Spiser ikke opp all maten
I studien fant forskerne at kvinner spiser opp bare omtrent en fjerdedel av maten når de spiser hurtigmat, og de dropper vanligvis desserten. Likevel, er det trolig at slankere og overspisere får i seg 200 - 300 ekstra kalorier og 10-16 gram ekstra fett, på dager de spiser ute.

Det vil si at hvis en kvinne spiser ute på restaurant eller kjøper take-away sju ganger på 14 dager, vil hun legge på seg i overkant av fem kilo på et år.

Timmerman går imot påstanden om at overspisere mister kontrollen kun på egenhånd, og viser til at de også kan miste kontrollen på restauranter. - Den gode maten på restauranter utfordrer kontrollen som en overspiser pleier å ha, sier hun.

Vil du ned i vekt? Da er løsningen en mindre tallerken: Les hele saken her: Stor tallerken gir større mage.