Spis fisk mot astma

Et høyere inntak av fisk og helkorn kan redusere risikoen for astma.

Hvis du spiser mer fisk og helkorn, kan du redusere risikoen for å utvikle astma med over 50 prosent, skriver Nutraingredients.

De nederlandske forskerne så på kostholdet til 598 nederlandske barn. Resultatet viser at et høyt inntak av fisk og helkorn kan ha en mer beskyttende effekt mot astma enn andre matvarer som frukt, grønnsaker eller meieriprodukter.

- Våre resultater viser at et høyt inntak av helkornsprodukter og fisk kan ha en beskyttende effekt på om barn utvikler astma, skriver forskningsleder Cora Tabak i rapporten som er publisert i fagtidsskriftet Thorax.

Best med fisk
Blant barna som spiste lite fisk og helkorn, var det en forekomst av astma på 16,7 prosent. I gruppen som spite mye fisk og helkorn, var det bare en forekomst på bare 2,8 prosent.

Høyt inntak av helkorn, gir en nedgang i astmarisikoen på 54 prosent, mens fisk kan redusere risikoen med hele 66 prosent, i følge undersøkelsen.

De samme matvarene ser også ut til å redusere risikoen for andre luftveisproblemer.

Forskerne sier imidlertid at de må studere området videre for å bekrefte resultatene. De vil også finne ut hvorfor frukt- og grønnsaksinntak ikke påvirket risikoen.

Les også: Hjernen vil ha fisk

Først opprettet: 19.12.2006
Sist redigert: 19.04.2007

 

Artikkelen fortsetter under annonsen