Ny "mirakelpille" kan la deg lange innpå så mye feit mat som du bare gidder - uten at du legger på deg et gram ... Foto: Colourbox
Ny "mirakelpille" kan la deg lange innpå så mye feit mat som du bare gidder - uten at du legger på deg et gram ... Foto: ColourboxVis mer

Spis feit mat uten å legge på deg

Rødvinspille er redningen.

En ny medisin inspirert av rødvin, kan tillate sofaslitere å spise så mye "junkfood" som de bare vil, uten å legge på seg en eneste kilo. Dette skriver den britiske avisen Daily Mail.

Videre skal denne mirakelmedisinen også gi sofapoteten de samme fordelene som trening gjør, alt uten å røre en muskel.

Og som om ikke dette er nok: Pillen, som etterlikner funksjonen til resveratrol i rødvin, kan også forebygge diabetes.

Resveratrol i helse-øl

Medisinen SRT1720 skal ifølge Daily Mail, lure kroppen til å tro at mat er mangelvare - og dette skal få kroppen til å begynne å tære på fettreservene.

Tidligere studier har vist at resveratrol har evne til å holde mange sykdommer på avstand, blant annet hjertesykdommer, kreft, overvekt og Alzheimer's.

Den nye superpillen er testet på mus, og eksperimentene viser ifølge Daily Mail at musene ikke la på seg et eneste gram, selv om de ble fôret med fetende mat. Videre tyder tester av blodet til musene på at pillen beskytter mot diabetes.

De pillebehandlede musene hadde også mer utholdenhet, og var i stand til å løpe dobbelt så langt, som musene uten mirakelpillen innabords. Eneste ulempen var at de pillespisende musene måtte bli tvunget til å "trene"; fikk de gjøre som de ville, var de mindre aktive enn normalt.

Dette koster slankekursene

Den nye pillen er sju år unna markedet, ifølge forskningsprofessor Johan Auwerx ved Ecole Polytechnique Federale de Lausanne i Sveits. Antakeligvis vil pillen bli brukt til å behandle diabetes og overvekt. Ytterligere studier av bivirkninger vil måtte gjøres før preperatet kjøres ut på markedet, melder Mail Online.