Spis deg ned i vekt

Vil du ned i vekt uten å være sulten? Da er stikkordet naturlig kost. Sky karbohydrater som pesten og begynn gjerne dagen med egg og bacon!

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Atkins. Fedon. Cambridge-kuren. Hver dag blir vi bombardert med dietter som lover gull og grønn skoger, og ikke minst, en smalere midje og mange kilo mindre.

Slike dietter fungerer for noen, men nå velger enkelte en metode der du kan glemme å telle kalorier, du behøver ikke trene og du spiser stort sett bare kjøtt. Jo fetere desto bedre. Du kan til og med starte dagen med egg og bacon, uten dårlig samvittighet!

LES OGSÅ: FÅ KALORIER FORLENGER IKKE LIVET

Fra 145 til 80 kilo
Ildsjelen bak dietten er den svenske journalisten Sten Sture Skaldeman, som for tre år siden veide nesten 145 kilo. Han spiste seg ned 65 kilo ved å legge om kostholdet. Han mener vi er skapt for å spise kjøtt og fett.

- Og hele poenget er å spise kun når du er sulten. Jeg regner ikke ut hvor mange ganger jeg spiser i løpet av dagen. Den første uken er et helvete. Man har abstinenser hele tiden. Men det går bort, sier Skaldeman.

Han spiser ofte kun to måltider om dagen. For når han først spiser, består måltidet hovedsakelig av fett - noe som tar lang tid å forbrenne.

- Ofte så spiser jeg så mye om morgenen at jeg ikke vil spise før på kvelden igjen. Jeg trenger ikke mellommåltidene. Man må kjenne på kroppens signaler.

En typisk dag for Skaldeman ser slik ut: Til frokost spiser han en stor porsjon eggerøre og bacon. Blir han sulten tar han en salat med for eksempel bacon og avocado midt på dagen. Til middag spiser han alt mulig kjøtt med sikte på de feteste bitene.

- Det er viktig å være allsidig og variere kjøttforbruket, sier han.

Må ikke trene
Skaldeman, som i disse dager er ute med en bok om slankemetoden hans, mener at "Skaldeman-effekten" er egnet for sterkt overvektige personer, og ikke for dem med 5-10 kilo for mye.

Han mener også at et slikt fettbasert kosthold fungerer både på kvinner og menn. Hele ni av ti han hører fra, som har prøvd seg på metoden hans, er kvinner.

Og i motsetning til hva de fleste diettråd anbefaler, påstår Skaldeman at det ikke er så viktig med trening.

- Mosjon er bra for helsa, men man kan ikke gå ned i vekt ved å trene. Er du ordentlig nedkjørt, slik jeg var, anbefaler jeg å fjerne noen kilo først. Så kan man tilføre den aktiviteten kroppen selv vi ha, sier han.

Selv er han i mot trening i helsesentre og heseblesende aerobics og spinning, men for naturlig fysisk aktivitet, som å gå en tur.

Ikke søtsug
Man skulle tro at kroppen etter hvert ville begynne å hyle etter sukker, men ordet søtsug vet ikke Skaldeman betydningen på lenger.

- Det har jeg ikke vært på mange år.

Hvordan oppdaget han så at det går an å gå ned i vekt på denne måten?

Selv hevder han å ha oppdaget kroppens egne mekanisme for vektreduksjon.

- Jeg har prøvd å gå ned i vekt i 20 år. Tilslutt ga jeg opp. Jeg bestemte meg for å slutte å sulte. Og i ren protest spiste jeg meg nesten i hjel. Jeg savnet fett. Og først da så jeg at kiloene begynte å renne av, forteller svensken, som ikke har lagt på seg kiloene igjen.

LES OGSÅ: BEHOLD VEKTEN ETTER SLANKING

 

Mozon.no, 16.01.2006