Spis avokado og beskytt leveren!

Avokado inneholder stoffer som kan beskytte mot leverskader. Det har japanske forskere funnet ut.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Spis avokado og beskytt leveren

Avokado inneholder stoffer som kan beskytte mot leverskader. Det har japanske forskere funnet ut.

Av: Hanna Haanes

I alt ble 22 forskjellige frukter testet. Det viste seg at avokadoen var den frukten som i størst grad beskyttet leveren mot skader fra kjemiske stoffer og virus, forteller forskerne Hiroazu Kawagishi og Kimio Sugiyama, som denne uken legger fram resultatene på en internasjonal kjemikongress på Hawai. De to er professorer ved Shizuoka-universitetet i Japan.

- Folk bør spise mer avokado, sier professor Kawagishi. Foreløpig er fruktene testet på forsøksdyr, og man har ikke undersøkt om avokado også beskytter mto leverskader forårsaket av alkohol. I nær framtid vil professorene teste avokadoekstraktet videre for å undersøke om det virker like bra på mennesker som på dyr, og for å finne ut hvilke leverskader ekstraktene beskytter best mot. Legemiddelindustrien ser for seg at nye medisiner kan utvikles fra de naturlige stoffene i avokado.

Avokado inneholder også mange næringsstoffer som vitamin E og C, fiber, kalium og B-vitaminet folat, som er særlig bra for gravide. Avokado inneholder mye fett, men det meste er enumettet, på samme måte som olivenolje. Man kan derfor spise avokado med god samvittighet.

mozon.no, sist oppdatert 22.02.2002)

Lyst til å diskutere?

Besøk vårt debattforum!