Spilltesten

Vårt testpanel kårer Kokkelimonke til det beste brettspillet for påskekveldene. Risk er taperen.

Spilltesten
SpillBeskrivelseKommentar
1: Kokkelimonke
Alle skriver forklaring til et utgått/gammelt ord, hvorpå alle sier hva de tror er det riktige. Poeng gis til de som svarer riktig og de som lurte de andre til å tro at deres ravgale forslag var riktig. Alder: Fra 12 år.Latterkulene bredte seg etter som de mest vanvittige forslagene fikk gehør. Spillet er et middel mot tungsinn. Vin hjelper også.
2: FantasiTo lag. Man trekker et kort med et ord som skal mimes eller tegnes på tid. Lagvennene skal gjette hva det er, og laget får poeng om de klarer det. Fra 10 år.Ingen spill er like. Særlig mimevarianten slo an. Temperaturen ble høy, og ropene mange. Latteren sitter ennå i redaksjonsveggene.
3: Trivial Pursuit Genus
Man får spørsmål innen flere kategorier, og riktig svar fører deg et steg videre mot mål. Fra 14 år.Et bevis på at kunnskap er gøy. Spørsmålene var passe vanskelige, og vi koste oss.
4: MalarkyLikner på Kokkelimonke. Du skal foreslå svar på spørsmål av typen 'Hvorfor legger noen høns brune egg?' Alle skal gjette hvilket svar som er riktig. Fra 12 år. Latteren satt løst her også, og vi koste oss. Spørsmålene gjorde det mindre fantasieggende enn hos de beste konkurrentene.   
5: Monopol
Klassikeren. Du skal investere pengene dine i ulike tomter. Du kan bygge hus/hoteller på tomtene/gatene du eier, og motspillerne må punge ut hver gang de er der. Fra 7 år.Vi har alle spilt Monopol. Kanskje derfor var det noe trøttende. Likevel: Utfordrende og alltid like surt å betale motspillerne. Noe langdrygt. Ett spill kan vare i timevis.
6: Den Forsvunne DiamantenMan beveger seg rundt på brettet, som er Afrika, på leting etter diamanten. Fra 6 år.De fleste har spilt dette før. Ulempen er at spillene kan bli for like.
7: UnoDu får utdelt sju kort. Målet er å bli kvitt dem. Spillet likner på vri åtter. Fra 5 år.Kan bli kjedelig i lengden, Trikset er å myke opp reglene noe.
8: Passport
Et nytt kunnskapsspill. Du skal svare på kategoriserte spørsmål for land i alle verdensdeler. Vinneren er den som har fått riktige svar for alle verdensdelene. Fra 14 år.Bygget over samme lest som TP og Geni. Det blir dessverre alt for statisk. Alt er basert på viten. Ingen overraskelser underveis.
9: RiskStrategispill: Med armeen din kjemper du om landområder over hele verden eller "oppdrag" man får utdelt. Det kan minne om krig. Fra 9 år.Gjesp. Vi kjedet oss. Strategielementet er utfordrende, men tida har kanskje løpt fra Risk. Det blir for lite action i løpet av timene spillet tar.
[Ugjyldig objekt (NAV)]