<b>FINNES PÅ NETT:</b> Som de fleste andre ting finnes også ukens matvaretilbud på nettet, for eksempel hos Ukensreklame.no.  Foto: Kim Jansson
FINNES PÅ NETT: Som de fleste andre ting finnes også ukens matvaretilbud på nettet, for eksempel hos Ukensreklame.no. Foto: Kim JanssonVis mer

Sparer deg for tusenvis i året

Noen matvarer er alltid på tilbud. Mye å spare - for de som orker.

En dansk undersøkelse viser at en gjennomsnittsfamilie med årlig dagligvareforbruk på 60.000 kroner kan spare cirka 11.000 kroner i året ved å gå på tilbudsjakt.

Og Stig Blomseth bak nettsiden Ukensreklame.no tror ivrige nordmenn kan spare minst like mye:

– Jeg er overbevist om at man kan redusere matvare-budsjettet sitt mye ved å gå på tilbudsjakt. De mest ekstreme kan helt sikkert klare å spare kr 11.000 i året også her i Norge, men det blir selvsagt avhengig av at man må innom flere forskjellige butikker for å gjøre flest mulige kupp den aktuelle uken, sier han.

>>> Samler tilbudene på en side

Blir det ikke slitsomt og dyrt å reise rundt fra butikk til butikk på jakt etter tilbudene?

Jakter du på matvaretilbudene? (Avsluttet)
Jeg slår til på tilbud hvis jeg ser det i butikken(38%) 263
Ja, hvem gjør ikke det? Det er masse penger å spare!(30%) 208
Ja, jeg har et stramt budsjett og har ikke noe valg.(13%) 86
Nei, matvarer er ikke så dyrt at jeg gidder å sjekke tilbudene.(10%) 66
Nei, jeg går alltid for lavprisbutikker uansett.(9%) 62
Avstvemningen er ikke styrt og reflekterer kun lesernes egne meninger.


– Den mer moderate muligheten kan være å sjekke tilbudene på vårt nettsted tidlig i uken, deretter planlegger man hva man skal handle hvor utover i uka. Da har man mulighet til å planlegge innkjøpene, og selv om man ikke får benyttet seg av tilbud fra alle butikker, så er det fortsatt flere tusen kroner å spare i løpet av et år, sier Blomseth.

Etter å ha overvåket tilbudsavisene over lengre tid forteller han at det er klassiske tilbud som går igjen hver eneste uke, blant annet på kjøttdeig, grillet kylling, kyllingfilét og kjøttkaker.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Tilbudsaviser gjør maten dyrere

Men tilbudsavisene er ikke bare bra for matvareprisene. Ifølge en dansk rapport er det slik at fire av fem dansker leser tilbudsavisene hver uke. Hvis de sluttet med det, ville dagligvarene generelt bli billigere fordi kostnadene ved å produsere og distribuere tilbudsavisene til slutt veltes over på kundene i form av dyrere matvarer.

Også i Norge sender de fleste matvarekjedene ut tilbudsaviser flere ganger i måneden.

– Ved å sjekke tilbudene på nett i stedet kan du si nei takk til reklame, sier Blomseth.

Sjekk prisene

Enten du er en tilbudsjeger, eller går for lavprisbutikken hele året, er det penger å spare på matvarer.

DinSide har jevnlig sjekket prisene på matvarer gjennom mange år, og som regel er det minst et par hundrelapper som skiller de billigste fra de dyreste på en helt vanlig handlekurv.

SE OGSÅ: Har landets beste frukt og grønt-avdeling