Sparebanken Bien - streng på 2,5-gangeren!

- En selvstendig sparebank med personlig service, heter det i hos Sparebanken Bien. Vi fikk riktignok en epost og en telefon, med et par spørsmål. Men plutselig dumpet et brev med følgende tekst ned i postkassa:

Vi beklager å måtte meddele at vi ut fra en totalvurdering dessverre ikke fant å kunne innvilge lånet.

Ikke mer enn 2,5

Avslag, med andre ord. Og til tross for at andre banker gjerne ville gi oss boliglånet.

- Den totale gjelden, inkludert studielån, blir noe høy i forhold til inntekten - en del mer enn 2,5 ganger samlet lønn. Vi låner gjerne ut 2 x inntekten, og kan strekke oss til 2,5, men absolutt ikke mer enn det, sier Kristine Andersen, fagansvarlig inkasso i Sparebanken Bien.

Andersen forteller at banken har hatt stor pågang i det siste, og er derfor mer restriktive overfor nye kunder enn vanlig.

Strenge krav

Den strikse linjen går igjen også i spørsmålet om tilleggssikkerhet. I likhet med DnB Direkte vil banken ikke gi oss et tilbud før vi stiller med takst, verdivurdering eller markedsvurdering av eneboligen til svigers.

- Vi krever dokumentasjon før vi gir et eventuelt tilbud. Men du må ikke nødvendigvis komme med en kostbar takst av boligen. Noen meglere gir deg en markedsvurdering av boligen gratis. Er du OBOS-medlem, kan vi innhente en markedsvurdering ved å ringe OBOS, sier Kristine Andersen.

Artikkelen fortsetter under annonsen