<strong>BILLIG ALTERNATIV:</strong> Prisen per kaffekopp er langt billigere hvis du lager den hjemme, enn hvis du kjøper den på veg til jobb. Foto: Colourbox.com
BILLIG ALTERNATIV: Prisen per kaffekopp er langt billigere hvis du lager den hjemme, enn hvis du kjøper den på veg til jobb. Foto: Colourbox.com Vis mer

Spar tusenvis på kaffen

Du bruker 5.000 kroner årlig på den ene koppen.

Publisert
Sist oppdatert

Morgenens første kaffekopp er veldig viktig for mange av oss, men kjøper du den på veg til jobb blir dette fort en større utgiftspost enn du aner.

DinSides regnestykke viser nemlig at det er tusenvis av kroner å spare på å lage den ene daglige kaffekoppen hjemme, enn å kjøpe den på vegen.

Med det du sparer, kan du fint kjøpe en termoskopp til å ta med kaffen i.

Nyttig bruk av kaffegruten

Dette koster kaffen

Jobber man fulltid, har man årlig 47 arbeidsuker. Fjerner man de røde dagene på kalenderen, står man igjen med 228 arbeidsdager totalt i 2011, og tilsvarende antall kaffekopper.

228 kaffekopper ganger 20 kroner = 4.560 kroner for den daglige take away-koppen med kaffe.

Lager man derimot kaffe på kaffetrakter eller i presskanne hjemme, er regnestykket som følger:

En pakke kaffe på 250 gram koster 25 kroner. Til én liter bruker man 60 gram: 6 kroner. En termoskopp tar cirka 2,5 dl, til kroner 1,50.

Strømforbruk ved trakting eller varming av 1 liter vann: 0,12 kWh, ganger strømpris på 0,70 kroner = 0,084 kroner.

228 kaffekopper ganger 1,584 kroner = 361 kroner for den hjemmelagde kaffen.

Man sparer altså hele 4.199 koner på å lage kaffekoppen hjemme i stedet for å kjøpe den på veg til jobb.

Mer å spare? Sjekk hvor mye du sløser her

Vi har tatt utgangspunkt i prisen på en kopp kaffe fra Narvesen. Strømforbruket til kaffetraktere og vannkokere vil variere utifra modell, og temperaturen på vannet, men de bruker jevnt over meget lite strøm.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer