Spar tusener hvert år!

I de aller fleste husstander i Norge er vannet vi får i springen absolutt drikkbart. Men det er kanskje ikke alltid like velsmakende, de dråpene vi får fra kranen? Her er noen gode tips til hvordan selv den mest kresne kan få springvannet til å smake bedre - og derved spare tusener!

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
Er det ikke rart? I pene, kalde glass smaker ofte vannet litt bedre. Disse fra Armanis Casa Furniture Collection er kanskje ikke av de billigste, men så er det også en engangsinvestering.  Foto: Armani Casa Furniture
Er det ikke rart? I pene, kalde glass smaker ofte vannet litt bedre. Disse fra Armanis Casa Furniture Collection er kanskje ikke av de billigste, men så er det også en engangsinvestering. Foto: Armani Casa Furniture Vis mer


Her er et par småtriks for å få springvannet til å smake som det mest eksklusive kildevann:

  • Temperatur: Vann smaker ofte best når det er iskaldt. (Eller en kan kanskje si at isen dreper ugrei smak?) Uansett - lar du vannet renne til det er iskaldt - eller hjelper til med litt isbiter - smaker det stort sett friskt og godt.
  • En liten dråpe sitron: Har du en liten sitronskive i isvannet blir det nesten som å bestille vann på restaurant. Det virker også bra med lime, jordbær, appelsin, agurk... Men husk på å skrelle om du ikke får fatt i usprøytet frukt.
  • Infusjon: Fyller du en mugge eller flaske med vann og en liten skive av en av de ovennevnte fruktene og lar den stå natten over i kjøleskapet får vannet trukket til seg ekstra mye smak
  • Flaske: Engangsflaskene får du pant for til slutt - men hvorfor ikke la dem gjøre nytten som vannflaske en stund først? Fyll på vann og evt is eller smak og ha i vesken når tørsten skulle melde seg. Det finnes også mange freshe og fine vannflasker på markedet, og investerer du i en sånn blir det billigere i lengden enn å kjøpe vann hver gang du er tørst.
  • Frossen frukt: Fryser du ned fruktbiter eller bær og bruker disse som isbiter slår du to fluer i en smekk: kald drink, med lett smak.
  • Rene glass: Hvis det sitter igjen litt oppvasksåpe på glasset kan dette gi en bitter smak på vannet.
  • Pene glass: Vi liker det kanskje ikke, men utseende har mye å si. Dette tipset hjelper kanskje ikke alle, men for mange vil nok smaksopplevelsen bli bedre om man drikker fra et pent glass, istedenfor å drikke rett fra springen eller fra en sliten gammel plastkopp.

Lyst til å diskutere?

Besøk vårt debattforum!